Spodaj je opisan postopek, kako lahko v orodju 1KA dodate in upravljate komentarje, kako komentarje dodajajo uredniki ankete ter kako respondenti.
 

 

1. Nastavitve komentarjev
 

Če želimo vključiti komentarje, gremo na zavihek 'UREJANJE' - 'Nastavitve' - 'Komentarji'. Prav tako lahko dostopamo  do kometarjev s klikom na dva pogovorna oblačka, preko zelene ikonice levo od URL-ja ankete ali pa v 'TESTIRANJE' - 'Komentarji'. V nastavitvah komentarjev imamo možnost vklopa komentarjev splošnih komentarjev urednikov, splošnih komentarjev respondentov v testni anketi, komentarjev urednikov na vsako vprašanje ter komentarje respondentov v testni anketi na vsako vprašanje.

Lahko pa urejamo tudi 'Napredne nastavitve', kjer lahko nastavljamo privzete nastavitve za predogled in testni vnos, oblaček komentarje avtorjev na anketo, opombe na vprašanje v zavihku komentarji, oblaček za komentarje avtorjev na vsako vprašanje posebej, dodatno okno pod vprašanji za komentarje respondentov, dodatne nastavitve za komentarje respondentov ter splošno o komentarjih. Po izbiri nastavitev morate vedno 'Shraniti spremembe'. V tej možnosti lahko tudi pobrišete vse vnose oz. vse komentarje iz vaše ankete.

V zavihku 'MOJE ANKETE' - 'NASTAVITVE' - 'Nastavitve uporabnika' lahko uporabniki določijo, da so komentarji privzeto vklopljeni ob kreiranju vsake ankete. Več >>

2. Dodajanje komentarjev

Komentarje se lahko dodaja zgolj v testnem pogledu ankete, do katerega lahko dostopate preko zelene ikonice levo od URL-ja ankete, v zavihku 'TESTIRANJE' - 'Diagnostika' ter v zavihku 'OBJAVA' - 'Nastavitve'. Glede na nastavitve se vam pojavijo polja za vpis komentarjev, bodisi pod vsakim vprašanjem, bodisi na celo anketo. Če želite komentarje respondentov, jim morate posredovati URL testnega pogleda ankete. Uredniki lahko dodajate komentarje na vprašanja (ter pogoje ali bloke) v zavihku 'UREJANJE' - 'Vprašalnik'. Pod vprašanjem, pogojem ali blokom kliknete 'Dodaj komentar' in v okno napišete svoj komentar ter kliknete 'Pošlji'

3. Ogled komentarjev

Če želite videti komentarje na anketo, kliknete na zavihek 'TESTIRANJE' - Komentarji'. Do komentarjev pa lahko dostopate tudi s klikom na oblaček, ki se nahaja desno od pomoči.
Prikaže nam vsa vprašanja, ki imajo komentarje. Levo so komentarji urednikov in administratorjev ankete, desno pa komentarji respondentov. Vprašanja lahko urejamo in popravljamo kar v vmesniku s preprostim klikom nanje. Tu lahko tudi odgovorimo na komentarje. Ko komentarje pregledamo in jih morebiti upoštevamo, izberemo status komentarja 'Končano'. S klikom na 'Poglej / dodaj komentarje na anketo' pa lahko pregledamo, dodajamo ali odgovarjamo na komentarje urednikov ankete.

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.