Kdaj je priporočljivo, da uporabim možnost komentiranja vprašanj?

Možnost komentiranja vprašanj je zelo uporabna za razvijanje in testiranje vprašalnika. Nikakor pa ni primerna, da bi respondenti podajali vsebinske odgovore na anketna vprašanja (tipa besedilna vprašanja, torej 'vprašanja z odprtimi odgovori (glej Q2)') kar v obliki komentarjev, saj se komentarji sploh ne hranijo v bazo podatkov, na osnovi katere se kasneje izvajajo analize, ampak se hranijo le v bazo komentarjev.

Funkcionalnost komentiranja, je na voljo zgolj v plačljivem 3KA paketu. Do nastavitev komentarjev lahko dostopate v zavihku 'UREJANJE' - 'Nastavitve' - 'Komentarji' ali s klikom na dva oblačka desno zgoraj (pod gumbom 'Pomoč'). Ko je enkrat komentiranje vklopljeno, lahko do komentarjev dostopate na zavihku 'TESTIRANJE' - 'Komentarji' ali s klikom na omenjena oblačka.

Komentiranje (oziroma testiranje) je za razvoj anketnega vprašalnika tako pomembno, da uporabo priporočamo praktično pri vsaki anketi. Posebej koristno in učinkovito je v primeru, ko z uporabo komentarjev nadomestimo razvoj vprašalnika v urejevalniku besedila (npr. MS Word) ter izmenjavo inačic preko emaila.

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.