Kako lahko respondenti z izpolnjevanjem ankete nadaljujejo kasneje?

Respondentom lahko na več načinov omogočimo kasnejše nadaljevanje izpolnjevanja ankete.

1) Možnost lahko vključite v zavihku 'UREJANJE' - 'Nastavitve' - 'Dostop respondenti':

  • Najprej morate v vrstici 'Piškotek' izbrati, da se ta hrani bodisi 'do konca seje brskalnika', 'za 1 uro' ali 'za 1 mesec'.
  • Tako ste omogočili, da lahko v vrstici 'Ko se uporabnik vrne' izberete 'Nadaljuje na strani, kjer je ostal'.

S tem, ko vključite shranjevanje piškotkov, bo sistem respondente ob obisku vprašalnika v obliki traku na vrhu strani obvestil, da anketa za optimalno delovanje uporablja piškotke, in jih vprašal, če se s tem strinjajo.

2) Drugo možnost omogočite v zavihku 'UREJANJE' - 'Nastavitve' - 'Osnovne nastavitve' v sklopu Interaktivni elementi, kjer označite 'Opcijo za nadaljevanje kasneje'.

Funkcija omogoča respondentu, da prekine z izpolnjevanjem ankete ter nadaljuje kasneje. Respondent vpiše svoj elektronski naslov, na katerega prejme URL, preko katerega bo kasneje nadaljeval z izpolnjevanjem.

3) Tretja možnost je uporaba individualiziranih vabil. V zavihku 'OBJAVA' - 'Vabila' morate omogočiti 1KA sistem za pošiljanje e-poštnih vabil in uporabiti identifikacijske kode, s čimer lahko omogočite, da respondent ob prekinitvi nadaljuje na strani kjer je ostal, se vrne na začetek in ne more popravljati odgovorov ali pa se vrne na začetek in lahko tudi naknadno popravlja svoje odgovore. Več o tem je na voljo tukaj.

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.