Prijavnica je anketa, v kateri imamo lahko eno ali več spremenljivk. Lahko imamo samo elektronski naslov, lahko pa vključimo še ostale spremenljivke, ki nas zanimajo.

Prijavnico ustvarimo tako, da najprej kliknemo 'Ustvari anketo', v novem oknu vpišemo naslov ankete oz. prijavnice, med tipi ankete izberemo 'Forma' ter kliknemo 'Naprej'.

Spremenljivke lahko dodajate na dva načina:

1. Vstavite poljubne tipe vprašanj in jih uredite. Če želite imeti spremenljivki ime in email, najprej izberete tip vprašanja ABC - Besedilo v levem meniju in v besedilo vprašanja napišete 'Ime', za email naslov se morate zapeljati z miško na ikono v obliki simbola plus, kjer so na voljo vsi tipi vprašanj. Izberite tip 'E-mail' v kategoriji 'Standardni vnosi'.

  • Če želite obe spremenljivki uporabiti kasneje pri obveščanju, morate nastaviti, da sta sistemski. To naredite v urejevalniku vsakega posameznega vprašanja, in sicer v zavihku 'Napredno' obkljukate 'sistemska spremenljivka';
  • V istem zavihku še preimenujete spremenljivki, in sicer v okno pri 'Ime' vpišete pri prvi ime, pri drugi pa email, tako ju bo sistem avtomatsko zaznal kot spremenljivki za obveščanje.

2. Na desni strani urejevalnika vprašanj imate možnost hitrih nastavitev obveščanja, kjer obkljukate prejemnike obvestila. Izbirate med avtorjem ankete, dodatnimi prejemniki ter anketirancem.

Če izberete anketiranca, se vam v formo vpiše spremenljivka 'E-mail', ki je že prednastavljeno sistemska in tako jo lahko brez posebnih nastavitev uporabite pri obveščanju.

Ostale spremenljivke dodate kot v navadni anketi, če jih želite uporabiti pri obveščanju, jih morate označiti za sistemske.

Možnost obveščanja je na voljo le uporabnikom zasebnih paketov 2KA in 3KA.

Sistemske spremenljivke

Vsako spremenljivko, ki jo želite vključiti v sporočilu pri obveščanju, morate označiti za sistemsko. V urejevalniku vsakega posameznega vprašanja, v zavihku 'Napredno', obkljukate 'sistemska spremenljivka'.

V sporočilo vstavite #ime_spremenljivke#.

Primer: V prijavnici morajo udeležencu označiti še datum. V urejanju vprašalnika ima spremenljivka za datum ime Q1. V sporočilu napišete npr.: "za delavnico ste izbrali termin #Q1#."

V primeru, da prijavnico vključimo na spletno stran, priporočamo izbiro teme 'Embed', ki jo izberemo v zavihku 'UREJANJE' - 'Oblika'.

Vpogled v bazo prijavljenih

Sistem 1KA omogoča tudi hiter vpogled v bazo prijavljenih. Če ste uporabnik zasebnega paketa 3KA, lahko ustvarite tudi URL naslov do baze in ga posredujete želenim osebam. Če ste uporabnik zasebnih paketov 2KA ali 3KA, lahko seznam prijavljenih izvozite v formate PDF, MS Word in Excel, lahko pa ga tudi enostavno natisnete.

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.