+
Ustvari anketo

Prenos ankete med domenami 1KA

Za prenos ankete med dvema virtualnima domenama 1KA, iz virtualne domene ali lastne inštalacije na www.1ka.si ali obratno sledite naslednjemu postopku:

 1. Z uporabniškim imenom in geslom se vpišite v virtualno domeno ali inštalacijo, kjer je anketa, ki jo želite prenesti.
 2. Kliknite na anketo, ki jo želite prenesti in nato kliknite na zavihek 'UREJANJE' – 'Arhiv'.
 3. V meniju na levi strani izberite možnost "Izvoz". Na voljo sta 2 možnosti:
  • Vprašalnik: izvoz praznega vprašalnika, brez odgovorov;
  • Vprašalnik in podatki: izvoz vprašalnika skupaj z odgovori respondentov.

V obeh primerih se ob kliku na gumb "Shrani" na vaš privzet direktorij na računalniku shrani datoteka s končnico ".1ka".

 1. Ko ste anketo prenesli na svoj računalnik, se vpišete na www.1ka.si (oz. virtualno domeno ali inštalacijo, kamor želite prenesti anketo).
 2. Pojdite v zavihek "Moje ankete" in kliknite "Ustvari anketo". Izberite možnost "Uvoz 1KA ankete".
 3. V svojem direktoriju na računalniku poiščite datoteko s končnico ".1ka" (izvožena anketa) in jo naložite s klikom na gumb Browse.
 4. Kliknite gumb "Naprej" in iz arhivske datoteke se bo ustvarila kopija ankete, ki ste jo želeli prenesti. Če ste izvozili vprašalnik in podatke, se bodo prenesli tudi podatki (odgovori respondentov).

Pri prenosu velja upoštevati naslednje:

 • Pri kopiji ankete se ne prenesejo vse napredne nastavitve (npr. validacije), anketa ni aktivirana ipd. Po prenosu zato preverite, ali so vse nastavitve takšne kot na originalu.   
 • Originalna verzija ankete in kopija ankete nimata enakega URL-ja. V primeru, da je originalna verzija ankete še aktivna, imate 2 možnosti:
  • Zamenjate povezavo do ankete na straneh, kjer ste objavili anketo (če ste pošiljali e-mail vabila, morate vabila poslati še enkrat (če želite, da se podatki zbirajo v novo kopirano bazo))
  • Anketo oziroma podatke prenesete šele, ko zaključite z zbiranjem podatkov. V nasprotnem primeru na kopiji ankete ne boste imeli novih vnosov.