fbpx Kako anketo personaliziram z lastnim logotipom? | 1KA
+
Ustvari anketo

Kako anketo personaliziram z lastnim logotipom?

Preden dodate logotip je potrebno najprej izbrati želen izgled vprašalnika (temo). To storite v zavihku 'UREJANJE' - 'Oblika'. Logotip lahko spremenite pri vseh temah. Sprememba logotipa velja tudi za prikaz ankete na mobilni napravi.

Postopek dodajanja lastnega logotipa v zavihku 'UREJANJE' - 'Oblika':

  • Najprej s klikom izberite eno izmed tem ter nato kliknite na povezavo 'Prilagoditev teme', ki se po kliku izpiše pod izbrano temo. Če ste si že uredili eno izmed tem, lahko do prilagoditev predhodne teme dostopate preko gumba Uredi, ki se nahaja desno od imena ankete na vrhu strani pod naslovom Lastne prilagoditve in CSS teme.

  • Odprejo se možnosti za prilagoditev lastne teme, kjer imate med drugim možnost 'Naložite svoj logotip'.

  • S klikom na 'Browse' (pobrskaj) izberete želeno slikovno datoteko na vašem računalniku (lahko je v formatih .png., .jpg ali .gif) in izbor potrdite.

  • V predogledu izgleda ankete na desni strani zaslona nato vidite, kako bo izgledal vaš logotip. Če ste z nastavitvami zadovoljni, kliknete na gumb 'Shrani spremembe' na dnu strani.

  • Izbrana slika naj ne bo previsoka, da se izognete morebitnemu prekrivanju z drugimi elementi. Za najboljše rezultate priporočamo slike v razmerju približno 4:3 (širina:višina).

* Če vam željenega logotipa ne naloži oz. prikaže, preglejte ime slikovne datoteke za neveljavne znake, kot so šumniki ter # % & * : < > ? / \ { | }. V tem primeru morate preimenovati datoteko.

Poleg opisanega postopka lahko logotip zamenjate tudi na bolj zapleten način, ki zahteva poznavanje prekrivnih slogov CSS, kjer lahko s pomočjo kode prilagajate izgled vaše ankete in tudi vstavite lastni logotip, lahko pa tudi naložite svojo CSS datoteko. Omenjeno lahko storite v jezičkih 'CSS urejanje teme' in 'Naložite lasten CSS' v zavihku 'UREJANJE' - Oblika'.

Povezave: