Kako anketo personaliziram z lastnim logotipom?

Preden dodate logotip je potrebno najprej izbrati želen izgled vprašalnika (temo). To storite v zavihku 'UREJANJE' - 'Oblika'. Logotip lahko spremenite pri vseh temah. Sprememba logotipa velja tudi za prikaz ankete na mobilni napravi.

Postopek dodajanja lastnega logotipa v zavihku 'UREJANJE' - 'Oblika':

  • Najprej s klikom izberite eno izmed tem ter nato kliknite na povezavo 'Prilagodi', ki se po kliku izpiše pod izbrano temo. Če ste že uredili eno izmed tem, lahko do prilagoditev predhodne teme dostopate s klikom na ikono plusa, desno od napisa Lastne prilagoditve in CSS teme. Za tem, desno od izbrane teme, kliknete na gumb 'Uredi'

  • Odprejo se možnosti za prilagoditev lastne teme, kjer imate med drugim možnost 'Naložite svoj logotip'.

  • Pri opciji 'Naložite svoj logotip' s klikom na 'Izberite datoteko' izberete želeno slikovno datoteko na vašem računalniku (lahko je v formatih .png., .jpg ali .gif) in izbor potrdite.

  • V predogledu izgleda ankete na desni strani zaslona nato vidite, kako bo izgledal vaš logotip. Če ste z nastavitvami zadovoljni, kliknete na gumb 'Shrani spremembe' na dnu strani.

  • Izbrana slika naj ne bo previsoka, da se izognete morebitnemu prekrivanju z drugimi elementi. Za najboljše rezultate priporočamo slike v razmerju približno 4:3 (širina:višina).

  • Logotip se odstrani s klikom na oranžni minus, desno od imena datoteke, ki smo jo naložili kot sliko logotipa.

* Če vam želenega logotipa ne naloži oz. prikaže, preglejte ime slikovne datoteke za neveljavne znake, kot so šumniki ter # % & * : < > ? / \ { | }. V tem primeru morate preimenovati datoteko.

Poleg opisanega postopka lahko logotip zamenjate tudi na bolj zapleten način, ki zahteva poznavanje prekrivnih slogov CSS, kjer lahko s pomočjo kode prilagajate izgled vaše ankete in tudi vstavite lastni logotip, lahko pa tudi naložite svojo CSS datoteko. Omenjeno lahko storite v jezičkih 'CSS urejanje teme' in 'Naložite lasten CSS' v zavihku 'UREJANJE' - Oblika'.

Prilagajanje teme je na voljo le uporabnikom zasebnih paketov 2KA in 3KA, CSS urejanje teme pa uporabnikom zasebnega paketa 3KA.

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.