Politika piškotkov

Politika piškotkov je del splošnih pogojev uporabe 1KA, s katerimi se morate strinjati, če pristanete na Politiko piškotkov.

I. PIŠKOTKI ZA RESPONDENTE

Piškotki se pri izvajanju anketnih raziskav 1KA privzeto ne uporabljajo, zato se ne shranjujejo na osebni računalnik respondenta.

Če avtor ankete izrecno izbere možnost, naj se pri izpolnjevanju ankete uporabljajo piškotki (npr. zato, da respondent anketo lahko prekine in kasneje nadaljuje), je vsak respondent v skladu s 157. členom Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) na to opozorjen, kjer ima možnost, da uporabo piškotkov bodisi sprejme bodisi zavrne. Brez izrecne privolitve respondenta, da se v namene izvajanja anketne raziskave uporabljajo piškotki, se ti na njegov računalnik ne namestijo. Če se respondent strinja z uporabo piškotkov, se na njegov računalnik naloži piškotek z imenom "survey" s pripisano številko ankete in trajnostjo do največ enega meseca.

II. PIŠKOTKI ZA AVTORJE ANKET

Določeni piškotki so nujno potrebni za delovanje storitev 1KA.si. Omogočajo, da si storitev uporabnika zapomni in mu nudi izdelovanje spletnih anket in prilagoditev nastavitev. Pri osnovni prijavi gre za začasne (session) piškotke, ki se po preteku uporabnikove seje izbrišejo.

1KA ne uporablja piškotkov, ki bi sledili uporabnikom za namen spletne analitike o obiskanosti spletnega mesta.

V primeru trajne prijave v 1KA.si – sem štejemo opcijo "Naj me stran prepozna" ter prijavo prek vtičnikov Facebook in Google – je uporabnik v skladu s 157. členom ZEKom-1 opozorjen, da je za zagotavljanje takšne funkcionalnosti treba namestiti piškotke. Brez privolitve uporabnika se piškotki za zagotavljanje trajne prijave ne namestijo na njegov računalnik. Če se uporabnik strinja z uporabo piškotkov za zagotavljanje trajne prijave, to omogoča priklic shranjenih nastavitev ob ponovni vrnitvi na spletno mesto. To uporabniku omogoči enkratno prijavo brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla ob vsakem naslednjem obisku.

Na spletnem mestu 1KA.si za uporabnike (avtorje anket) uporabljamo naslednje piškotke:

Ime piškotkov Spletna stran ali aplikacija Vrsta Namen
SessId 1KA.si Sejni Nujen za delovanje spletnega mesta. Omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami (CMS).
secret, uid 1KA.si Sejni ali trajni na zahtevo uporabnika Nujna za delovanje storitev za izdelavo spletnih anket. Omogočata shranjevanje uporabniškega imena in gesla ter nastavitev.
APISID, HSID, NID, SAPISID, SID, SSID Google.com Sejni ali trajni na zahtevo uporabnika Del vtičnika Google, ki omogoča registracijo ali prijavo na spletno mesto 1KA.si z uporabniškim računom Google. Omogočajo shranjevanje uporabniškega imena in gesla.
reg_ext_ref, reg_fb_gate, reg_fb_ref, wd Facebook.com Sejni ali trajni na zahtevo uporabnika Del vtičnika Facebook, ki omogoča registracijo ali prijavo na spletno mesto 1KA.si z uporabniškim računom Facebook. Omogočajo shranjevanje uporabniškega imena in gesla.
cookie-agreed 1KA.si Sejni ali trajni na zahtevo uporabnika Piškotek, ki ga namesti spletno mesto www.1ka.si. Piškotek spletnemu mestu pove, da ste se strinjali z uporabo piškotkov. Piškotek se izbriše po 12 mesecih po namestitvi. 
_ga Google Analytics Sejni Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo Google Analytics. Piškotek se izbriše 2 leti po namestitvi.
_gat Google Analytics Sejni Piškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics. Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku. Piškotek se izbriše 10 minut po namestitvi.
_gid Google Analytics Sejni Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki. Piškotek se izbriše 24 ur po namestitvi. 
has_js Drupal Sejni Piškotek, ki spletnemu mestu www.1ka.si pove, ali imate vključen Javascript v nastavitvah brskalnika. Omogoča, da se vašemu brskalniku vsebina posreduje na primeren način. Piškotek se izbriše, ko zaprete brskalnik.

Posodobljeno: junij 2019

<< Nazaj na Pogoje uporabe 1KA

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.