fbpx Kreiranje nove ankete | 1KA
+
Ustvari anketo

Kreiranje nove ankete

Če ste popolnoma nov uporabnik in anketo ustvarjate prvič, vam priporočamo ogled povezave o kreiranju nove ankete Kako začeti? >>

Ob kliku na gumb 'Ustvari anketo' v vmesniku 'Moje ankete' lahko sicer anketo kreirate na 5 oziroma 6 načinov.

1. Nova anketa

Kreiranje nove ankete v aplikaciji 1KA je zelo enostavno. Če ste nov uporabnik, se vam že ob potrditvi registracije odpre novo okno, v katerem lahko ustvarite:

Izberete interno ime, torej ime, ki se bo prikazalo v vašem direktoriju na 1KA, in objavljeno ime, ki se bo prikazalo respondentom. Če ste predhodno v pogledu Moje ankete ustvarili mape, lahko novo anketo že ob kreiranju shranite v določeno mapo.

Izberete lahko tudi vizualno predlogo ankete, prednastavljena tema je 1KA Blue.

2. Anketa iz predloge

Če nimate časa ali ideje, kako pripraviti vprašalnik, lahko pobrskate med pripravljenimi primeri vprašalnikov in anketo ustvarite iz predloge. Na voljo so različni vprašalniki za evalvacijo spletnih strani, iz področja izobraževanja, kontaktni obrazci, forme za organizacijo dogodka itd. Vsako predlogo lahko pogledate v predogledu. Ko se odločite za pripravljeno predlogo, kliknete nanjo in po potrebi spremenite interno in objavljeno ime ankete.

Anketo ustvarite (kopirate predlogo) s klikom na gumb naprej. V urejevalniku vprašalnika lahko vprašanja poljubno urejate, prestavljate, brišete ipd.

3. Moje 1KA ankete

V primeru, da imate ustvarjenih že nekaj anket in želite ponoviti svojo obstoječo anketo (npr. vsako leto izvajate isto anketo), ob kliku na gumb 'Ustvari anketo' izberete možnost 'Moje 1KA ankete'. V oknu se vam bo prikazal spustni seznam vseh vaših anket. Izberete anketo, ki jo želite kopirati in kliknete gumb 'Naprej'. Ustvarila se bo kopija vaše izbrane ankete.

4. Uvoz ankete formata .1KA

V vmesniku je tudi naslednja možnost - 'Uvoz ".1KA format', kjer lahko anketo, ki ste jo predhodno shranili na svoj računalnik, prenesete nazaj na 1KA. S klikom na gumb lahko na svojem računalniku izberete anketo oziroma arhivsko datoteko s končnico .1KA in jo uvozite v 1KA. Uvozite lahko vprašalnik ali vprašalnik skupaj s podatki. Funkcionalnost se največkrat uporablja pri prenosu ankete z www.1ka.si na 1ka.arnes.si, oziroma z ene inštalacije na drugo verzijo inštalacije 1KA. Več >>

5. Uvoz besedila - kopiranje besedila v 1KA

V vmesniku za kreiranje nove ankete je na voljo možnost 'Uvoz besedila'. V vmesniku so na vrhu osnovne informacije o anketi, kjer lahko poimenujete anketo in jo shranite v mapo (v primeru, da imate vklopljen prikaz map). Več >>

6. Samoevalvacija v šolah

Za uporabnike AAI prijave (šole, univerze) je pri kreiranju nove ankete na voljo dodatna možnost – vklop modula Samoevalvacija v šolah.

Modul samoevalvacije (1KA SA) v šolah podpira proces evalvacije dela učiteljev s strani učencev, in to tako v srednjih kot osnovnih šolah. Pri tem so na voljo standardizirane evalvacijske ankete, lahko pa se izdela tudi povsem nov evalvacijski vprašalnik.

Osnovna funkcionalnost modula je definiranje poljubne hierarhije uporabnikov (npr. učitelj, razrednik, skrbnik predmetnega področja, skrbnik smeri ali programa, direktor šolskega centra ipd.), ki imajo nato dostop do analiz na različnih nivojih agregiranja (npr. učitelj, predmet, razred, program, šola ipd.)

Opis delovanja se nahaja tukaj >>.

Enklik kreiranje ankete

V direktoriju 'Moje ankete' lahko uporabniki v zavihku 'NASTAVITVE' - 'Nastavitve uporabnika' izberete možnost 'enklik kreiranja ankete'. V zavihku 'Moje ankete' se vam bo nato prikazal gumb 'Enklik kreiranje', ki vam omogoča, da z enim klikom ustvarite anketo, ki se vam bo prikazala v urejevalnem pogledu. Ime ankete lahko naknadno spreminjate v zavihku 'UREJANJE' - 'Nastavitve' - 'Osnovni podatki'.

Povezave: