Urejanje vrednosti odgovorov

Pri urejanju vprašalnika v zavihku 'UREJANJE' - 'Vprašalnik' lahko urednik ankete ureja in spreminja vrednosti odgovorov. Vrednosti odgovorov lahko ureja tako, da klikne na orodno vrstico vprašanja ali ikono v obliki svinčnika, pri čemer se na desni strani odprejo nastavitve vprašanja.

V sklopu 'Odgovori' obkljukate možnost 'Uredi vrednosti odgovorov​'. Na levi strani kategorij odgovorov se prikažejo vrednosti odgovorov, ki jih lahko uporabnik ureja.

Vrednosti odgovorov so privzeto razvrščene naraščajoče in se pričnejo z 1. Vrednosti se lahko razvrstijo tudi padajoče (z izbiro nastavitve 'Razvrsti odgovore:' 'Padajoče'). 

Vrednosti odgovorov se lahko spremenijo. Pri tem velja upoštevati naslednja pravila

  • Vrednosti se ne smejo ponavljati (razen v primeru vklopljenega modula Kviz, ki je na voljo za uporabnike individualnih paketov 2KA in 3KA ter uporabnike poslovnih paketov za skupine);
  • Uporabljajo se lahko samo cela števila (brez decimalnih števil);
  • Vrednosti -1, -2, -3, -4, -5, -6, -96, -97, -98, -99 so rezervirane za označevanje manjkajočih vrednosti in se jih ne sme uporabljati za vrednotenje drugih odgovorov.

 


Nekatere opisane funkcionalnosti so na voljo samo za uporabnike individualnih paketov 2KA in 3KA ter uporabnike poslovnih paketov za skupine.


Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.