POGOJI UPORABE 1KA

Pričujoči pogoji se nanašajo na uporabo storitve spletnega anketiranja 1KA, na strežniku 1KA in na domeni www.1ka.si:

  1. Spoštovati je potrebno Splošne pogoje uporabe storitve spletnega anketiranja 1KA, ki so običajni za tovrstne storitve in jih imajo v podobni obliki tudi druga orodja. Sestavni del teh pogojev so tudi Politika zasebnosti, Politika piškotkovAntispam politika in Pogodba o obdelavi podatkov (DPA).
  2. Spoštovati je treba standarde anketne metodologije (zgledujemo se po AAPOR), zato spletni vprašalniki, ki niso namenjeni zbiranju podatkov (glasovanje, administrativne forme, anketno raziskovanje) niso dovoljeni. Pri tem gre predvsem za naslednje namene:
    • kakršnokoli zbiranje denarja;
    • kjerkoli je zbiranje podatkov zgolj sredstvo ali kulisa za prodajo, promocijo, PR, marketing ali promocijo, vključno s politično promocijo (ang. push-polling);
    • anketne raziskave, kjer se zbira osebne podatke, ki se nato uporabijo v namene, s katerimi respondent ni bil seznanjen.
  3. Predhodno je potrebno najaviti (1KA center za pomoč) izvajanje anket, ki pošiljajo email vabilo na več kot 10.000 naslovov, in tudi anket, kjer se pričakuje več kot 10.000 odgovorov.

Zgoraj navedeni pogoji se priporočajo tudi za namestitve orodja 1KA na drugih strežnikih, kjer je sicer treba upoštevati pogoje namestitve aplikacije 1KA.

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.