Vstavljanje slike v vprašalnik

V svojo anketo lahko v zavihku 'Urejanje' - 'Vprašalnik' vstavite tudi slikovna gradiva:
 

1. Sliko lahko dodate za celotno vprašanje in tudi za posamezen odgovor:

  • V kolikor želite sliko dodati celotnemu vprašanju oz. poleg vprašanja, kliknete na ikono v obliki svinčnika za napredno urejanje besedila, ki se pojavi desno ob besedilu vprašanja, ko kliknete na besedilo.
  • V primeru, da bi jo dodali za posamezen odgovor, pa na ikono svinčnika za urejanje desno ob besedilu odgovora, nato pa v oknu za urejanje kliknete na 'Napredno urejanje (Editor)'.

 

2. V novem oknu - naprednem urejevalniku besedila - kliknete na ikono za dodajanje slike. V primeru, da želite vstaviti sliko pri vprašanju, se vam s klikom na ikono desno od vprašanja že odpre to okno. V oknu 'Image info' lahko vpišete URL želene slike ali kliknete na ikono ob polju 'Naloži sliko in naložite sliko iz svojega računalnika.

 

3. Če želite dodati sliko iz svojega računalnika se vam odpre novo okno. Kliknete na 'Choose file', iz direktorija na svojem računalniku izberete želeno sliko in nato kliknete 'Open'. V vnosnem polju ‘URL’ se izpiše URL vaše slike, ki je bila s tem naložena na strežnik 1KA. Naloženi sliki lahko poljubno nastavite tudi postavitev in velikost. V vprašanje/odgovor jo dodate s klikom na gumb 'OK'.

4. Skrivanje radio in checkbox gumbov

Pri tipih vprašanj 'Kategorija – en odgovor' in 'Kategorija – več odgovorov' je na voljo dodatna možnost 'Skrij radio gumbe' oz. 'Skrij checkbox gumbe'. Funkcionalnost je koristna za prilagajanje ankete na mobilne naprave, še posebej v primeru, ko gre za slikovne odgovore. V tem primeru lahko skrijete gumbe (radio ali checbox), respondent, ki bo izpolnjeval anketo na mobilnem telefonu pa bo s prstom izbral sliko/odgovor. Respondent bo na mobilnem telefonu lažje pritisnil na celotno sliko, kot na radio ali checkbox gumb, kjer mora biti bolj natančen.

Primer ankete s skritimi radio in checkbox gumbi (mobilni predogled) >>

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.