Glasovanje je vprašanje z več možnimi odgovori, kjer lahko izberemo enega možnega. Večinoma so glasovanja vključena na spletno stran, ko obiskovalec na vprašanje odgovori, se mu prikaže grafičen prikaz odgovorov. Pri glasovanju imamo samo eno vprašanje, zato tukaj ni testiranja in tesnih vnosov podatkov. Prav tako se podatkov ne more urejati ali brisati. 

 

1. Ustvarjanje glasovanja

 

Glasovanje lahko ustvarite tako, da najprej kliknete na gumb 'Ustvari anketo' in v oknu za ustvarjanje ankete kliknete na gumb 'Glasovanje'.

 

2. Urejanje glasovanja

 

Po privzetih nastavitvah uvoda ni, zaključek je skrit, nastavljeno pa je vprašanje z enim možnim odgovorom. V vprašanje vnesemo želeno vprašanje in možne odgovore in nastavimo dodatne nastavitve glasovanja v levem oknu.

 

3. Nastavitve glasovanja

 

Izbiramo lahko, ali bo glasovanje samostojna anketa, do katere bodo respondenti dostopali preko povezave (URL), ali jo bomo vključili na spletno stran.

 

Poleg tega lahko dodamo možnost, da respondent med odgovarjanjem označi tudi, katerega spola je.

 

V sklopu 'Prikaz dodatnih strani' lahko nastavimo, ali naj respondenti vidijo vstopno in izstopno stran.

 

Če želimo, da se po odgovarjanju prikaže statistika glasovanja, to označimo v oknu 'Prikaz statistike glasovanja'. Nastavimo lahko, da se statistika prikež vsem ali pa samo urednikom.

 

Ob kliku na možnost 'več' se odprejo še nastavitve:

 

piškotka, kjer lahko nastavimo brez piškotka ali da se shrani za eno uro,

 

trajanja ankete oz. v tem primeru glasovanja, označimo 'Datum začetka ankete' ter 'Datum zaključka ankete',

 

izbira teme za anketo oz. glasovanje; če želite glasovanje vključiti na spletno stran, potem iz spustnega seznama izberite temo 'Embed'.

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.