Zakaj ni priporočljivo kopiranje besedila?

S tem, ko v vprašalnik kopirate besedilo iz MS Worda, spletnih strani ali kakšnega drugega dokumenta, se poleg teksta v izvorni kodi kopira tudi nastavljeni oblikovni slog. Zato lahko pri prikazu teksta pride do določenih napak, npr. da je ozadje teksta v vprašanju belo ali da se tekst prikaže nekoliko zamaknjeno, lahko pa vpliva tudi na izvajanje ankete in zbiranje podatkov.

To težavo lahko preprečite na dva načina:

  • V nastavitvah posameznega vprašanja izberete 'Hitro dodajanje odgovorov' in na ta način prekopirate besedilo. Pri tem mora biti vsak odgovor v svoji vrstici;
  • Besedilo najprej prekopirate iz Worda v beležko (Notepad), nato pa iz beležke v 1KA.

Če pa je do težav z zamaknjenim tekstom že prišlo, lahko ta problem naknadno rešite na 2 načina. V urejanju posameznega vprašanja odprete napredni urejevalnik: 

  • Če besedila še niste kopirali v 1KA: v orodni vrstici kliknete na ikono za odložišče, odprlo se vam bo novo okno s poljem za vnos besedila. Prilepite besedilo, ki se bo avtomatsko očistilo vsega oblikovanja (prilepi se kot golo besedilo): 


 

  • Če ste besedilo že kopirali v 1KA: Iz HTML kode pobrišete dodatne oblikovne sloge, tako, da označite besedilo, ki ste ga kopirali in kliknete na HTML ikono. 

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.