fbpx Ali lahko restavrirate podatke, ki sem jih pomotoma izbrisal? | 1KA
+
Ustvari anketo

Ali lahko restavrirate podatke, ki sem jih pomotoma izbrisal?

Če ste pomotoma izbrisali celotno anketo ali določeno vprašanje ter s tem tudi zbrane podatke, je le-te možno restavrirati. 1KA ima namreč urejeno arhiviranje za vsak klik vsake ankete posebej; načeloma je torej mogoče restavrirati katerekoli podatke.

Enostavne izbrise je mogoče restavrirati hitro (pošljite email na info@1ka.si), včasih pa je to lahko dolgotrajen postopek, ki lahko ustvari tudi dodatne stroške. Vse to je odvisno od tega, kdaj in na kakšen način so bili podatki izbrisani.

Med enostavne izbrise se štejeta izbris celotne ankete ali izbris celotne baze, kjer imamo že avtomatiziran postopek restavracije.

V ostalih primerih (npr.: izbris posameznega vprašanja in s tem tudi izbris podatkov) pa je potreben poseg programerja in restavracija iz arhivskih kopij.

Pri tem je pomembno opozoriti, da je 1KA na voljo v obstoječi obliki (kar je napisano tudi v splošnih pogojih ob registraciji) in ne odgovarja za vse napake, ki jih naredijo uporabniki, zato ne moremo vlagati dodatnih resursov, četudi je škoda nastala zaradi uporabniško nedodelanega vmesnika.

Dodati velja, da doslej ne beležimo nobene škode (trajen izbris podatkov oziroma nemogočo restavracijo podatkov). Za dodatno pomoč uporabnikom smo na podlagi izkušenj uvedli avtomatizirano restavracijo izbrisanih celotnih anket in celotnih baz podatkov, za restavriranje vseh ostalih izbrisov pa še nismo razvili algoritmov, zato breme resursov nosi uporabnik sam.

Opozarjamo na previdnost pri brisanju vprašanj in podatkov, priporočamo, da raje skrijete ali filtrirate, kot pa brišete, saj lahko hitro pride do izgube relevantnih podatkov.