Izvoz v SPSS, je na voljo v zavihku 'PODATKI' - 'Izvoz' - 'SPSS SYNTAX'. V tem primeru morate slediti petim (5) korakom, ki so opisani pri postopku izvoza.

  • Ker 1KA ne uporablja SPSS API-ja, je potrebno v sintakso vnesti manjše popravke. Pri nekaterih starejših verzijah programa SPSS lahko pride do težav, zato za reševanje le-teh priporočamo ogled pogostega vprašanja 'Imam težave z izvozom v SPSS'.

V primeru kakršnih koli zapletov (npr. pri kompleksnih anketah z zankami, stare verzije SPSS) priporočamo najprej izvoz v Excel in nato uvoz v SPSS, vendar boste v tem primeru morali sami definirati spremenljivke.

Enako kot pri drugih izvozih lahko v zgornjem desnem kotu podatke dodatno filtrirate glede na spremenljivke, statuse, pogoje ali obdobje ter v nastavitvah vklopite tudi izvoz identifikatorjev in para podatkov.

V zgornjem desnem kotu se nahajajo tudi nastavitve, kjer lahko dodatno določite, ali želite izvoziti samo identifikatorje, samo podatke ali podatke in parapodatke. Kadar izberete možnost "Izvozi samo identifikatorje", se bodo izvozili samo identifikatorji (sistemski podatki respondenta), brez katerikoli drugih podatkov. Kadar pa ne izvažate identifikatorjev pa lahko izvozite posamezne parapodatke respondenta.


Funkcionalnost je na voljo za uporabnike individualnih paketov 2KA in 3KA ter uporabnike poslovnih paketov za skupine.


 

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.