Kako iz tabele s podatki izbrišem odgovore enega ali več respondentov?

V zavihku 'PODATKI' - 'Pregledovanje' so prikazani vsi anketni podatki. Privzeto so prikazane samo ustrezne enote. Če želimo izbrisati tako ustrezne (enote s statusoma 5 in 6) kot tudi neustrezne enote (enote s statusom 0, 1, 2, 3 in 4), izberemo možnost 'Vse enote', ki se nahaja na vrhu. 

Če želimo izbrisati eno ali več enot, to storimo tako, da najprej kliknemo na potrdilno polje 'Urejanje' nad tabelo s podatki in omogočimo prikaz dodatnih ikon za urejanje respondentov.   

  • Za izbris ene vrstice: poiščemo vrstico, ki jo želimo izbrisati in kliknemo na oranžno ikono z minusom na levi strani.
  • Za izbris več vrstic: označimo vrstice ki jih želimo izbrisati in na dnu, pod tabelo s podatki kliknemo 'Izbriši izbrane'. 
  • Za izbris vseh vrstic: pod tabelo s podatki kliknemo na gumb 'Izberi vse' in nato kliknemo 'Izbriši izbrane'.

Sistem nas bo v vseh primerih opozoril, ali smo prepričani, da želimo podatke trajno izbrisati. Potrdimo in s tem izbrišemo podatke respondenta. 

Opomba: v primeru baze z velikim številom podatkov, v kateri so samo neustrezne enote (npr. vse enote imajo status 3 - Klik na nagovor) in nobene ustrezne, se baza s podatki ne more generirati, zato v tem primeru neustreznih enot ne moremo izbrisati (saj tabele s podatki ne prikaže).

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.