Ročno kodiranje

Pri ročnem kodiranju v zavihku 'PODATKI' - 'Izračuni' - 'Ročno kodiranje' kliknite na vrednost spremenljivke (stolpci), ki ji jo vnesel eden od anketirancev (vrstice). Odpre se vam novo okno, v katerem izberite 'Dodaj spremenljivko za kodiranje'. Najprej poimenujte novo nastalo spremenljivko in nato kliknite 'Dodaj'. Nato dodajate možne odgovore oz. kategorije na spremenljivko (dodajanje potrdite s pritiskom na gumb "+"). Ko ste zadovoljni s številom novih odgovorov, izberite v katere vrednosti želite odgovor rekodirati ter nato kliknite gumb 'Shrani'. Ko boste kliknili na vsebino iste spremenljivke pri drugih anketirancih, se vam bodo tukaj ustvarjene možnosti rekodiranja avtomatsko izpisale.

Za izpis rekodiranih vrednosti je na koncu potrebno klikniti še na gumb 'Poženi novo računanje rekodiranih vrednosti', ki se pokaže pri vrhu strani.

Če želite spremeniti tip odgovorov nove spremenljivke, kliknite na ikono svinčnika zraven imena spremenljivke v novem pojavnem oknu. Novo spremenljivko lahko seveda spreminjate tudi v zavihku 'UREJANJE' - 'Vprašalnik'.

Tako lahko npr. odprte komentarje kodirate v vrednosti 1 (negativno), 2 (nevtralno) in 3 (pozitivno).

Z ročnim kodiranjem lahko tudi popravljate avtomatsko kodiranje.


Funkcionalnost je na voljo za uporabnike individualnega paketa 3KA ter uporabnike poslovnih paketov za skupine.


Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.