Kako izbrišem podatke oz. testne vnose po testiranju?

Odstranjevanje testnih vnosov oz. enot je mogoče v zavihku 'PODATKI' - 'Pregledovanje' in 'ANALIZE', ter je odvisno od načina vnašanja testnih podatkov.

1. način: Če ste za testiranje vprašalnika uporabili Avtomatske vnose, jih lahko zbrišete z enim klikom na 'Pobriši avtomatsko generirane vnose', ki se pojavi nad bazo s podatki.

2. način: V primeru, da ste testne enote dodajali preko URL-ja za testne vnose, ki ga najdete zgoraj s klikom na modri monitor s črko 'T' ali v zavihku  'TESTIRANJE' - 'Diagnostika', lahko vse testne enote izbrišete z enim klikom. To naredite s klikom na 'Izbriši vse testne vnose', ki se pojavi nad bazo s podatki.

3. način: Če pa ste vnašali testne podatke kot realne podatke, torej prek URL naslova ankete, potem lahko:

  • Ustvarite kopijo ankete in tam zbirate realne podatke, kar je najbolj priporočljivo. To lahko naredite v zavihku 'UREJANJE' - 'Vprašalnik' s klikom na znak kopiraj anketo;

  • Lahko pa izbrišete te podatke že v tej anketi, in sicer v zavihku 'PODATKI' - 'Pregledovanje' omogočite opcijo 'Urejanje', nato izberete testne enote in kliknete 'Izbriši izbrane'. Vendar morate biti pri tem previdni, da ne izbrišete tudi morebitnih realnih podatkov.

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.