Kako izbrišem podatke oz. testne vnose po testiranju?

Odstranjevanje testnih vnosov oz. enot je mogoče v zavihku 'PODATKI' - 'Pregledovanje' in je odvisno od načina vnašanja testnih podatkov.

1. način: Če ste za testiranje vprašalnika uporabili Avtomatske vnose, jih lahko zbrišete z enim klikom na 'Pobriši testne vnose', ki se pojavi nad bazo s podatki.

2. način: V primeru, da ste testne enote dodajali preko URL-ja za testne vnose, ki ga najdete zgoraj s klikom na modri monitor ali v zavihku 'OBJAVA', lahko vse testne enote izbrišete z enim klikom. To naredite s klikom na 'Pobriši testne vnose', ki se pojavi nad bazo s podatki.

3. način: Če pa ste vnašali testne podatke kot realne podatke, torej prek URL naslova ankete, potem lahko:

  • Ustvarite kopijo ankete in tam zbirate realne podatke, kar je najbolj priporočljivo. To lahko naredite v zavihku 'UREJANJE' - 'Vprašalnik' s klikom na znak kopiraj anketo;

  • Lahko pa izbrišete te podatke že v tej anketi, in sicer v zavihku 'PODATKI' - 'Pregledovanje' omogočite opcijo 'Urejanje', nato izberete testne enote in kliknete 'Izbriši izbrane'. Vendar morate biti pri tem previdni, da ne izbrišete tudi morebitnih realnih podatkov.

V primeru, ko so v bazi podatkov vse enote s statusom 3 (Klik na nagovor) in ni ustreznih enot, takih podatkov ni možno izbrisati.

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.