fbpx Opisne statistike | 1KA
+
Ustvari anketo

Opisne statistike

Če kliknete na zavihek 'ANALIZE' - 'Statistike' in iz spustnega menija ('Izberite:'), kliknete na 'Opisne', se generira ena tabela z vsemi vprašanji ankete.

Tabela vsebuje ime spremenljivke oz. kategorij, vprašanje z odgovori, število veljavnih enot in število vseh enot. Glede na tip spremenljivke se izpišejo tudi povprečja ali odstotki, standardni odklon ter minimum in maksimum.

Vsako vprašanje si lahko ogledate v novem oknu, kjer se odvisno od tipa vprašanja prikaže tabela, v kateri so lahko predstavljene sumarne frekvence, dopolnjene frekvence, opisne statistike ali osnovne frekvence.

Uporabniki zasebnih paketov 2KA in 3KA lahko vsako tabelo izvozijo v formatih PDF, MS Word ali MS Excel, omogočeno pa je tudi direktno tiskanje. Večina vprašanj omogoča tudi ogled grafa. Vsak tak graf ali tabelo lahko enostavno dodate v svoje poročilo po meri (klik na ikono zvezdice levo od imena spremenljivke). Poročila po meri so na voljo le uporabnikom zasebnega paketa 3KA.

Opisne statistike lahko uporabniki zasebnih paketov 2KA in 3KA tudi analizirate z naprednimi možnostmi in jih tako filtrirate glede na segmente, zoom, skupine, spremenljivke, pogoje, manjkajoče vrednosti, obdobje ter statuse enot.