fbpx Povprečja | 1KA
+
Ustvari anketo

Povprečja

Če kliknete na zavihek 'ANALIZE' - 'Statistike' in iz spustnega menija ('Izberite:'), kliknete na 'Povprečja', se generira povprečje glede na kategorialno spremenljivko ali neodvisno spremenljivko s kategorijami, ki jo lahko primerjate z odvisno spremenljivko, ki naj bo numerična. Povprečja so na voljo le uporabnikom zasebnega paketa 3KA.

V prvi možnosti iz spustnega seznama izberete neodvisno spremenljivko (kategorije), v drugi pa odvisno spremenljivko (numerična). Sistem vam generira tabelo s povprečji po kategorijah ter številom vseh enot v anketi. Za prikaz rezultatov v grafični obliki vklopite možnost 'Prikaži grafe', ki se nahaja desno od spustnih menijev.

Tabelo s povprečji se da izvoziti v formatih PDF, MS Word ali MS Excel, omogočeno pa je tudi direktno tiskanje. Možen je tudi prikaz grafa. Tabelo s povprečji lahko enostavno dodate v svoje poročilo po meri (klik na ikono zvezdice levo od imena spremenljivke).

Tabelo s povprečji lahko tudi analizirate z naprednimi možnostmi in jih tako filtrirate glede na segmente, zoom, skupine, spremenljivke, pogoje, manjkajoče vrednosti, obdobje ter statuse enot.