Opcijo 'ZOOM' aktiviramo v zavihku 'ANALIZA' - 'Statistike' s pomočjo možnosti 'Filtri', do katere dostopamo s klikom na ikono lijaka zgoraj desno. Funkcija omogoča, da si v statističnih analizah lahko z enim klikom na celico s frekvenco določenega odgovora ogledamo statistične analize, ki so filtrirane s pomočjo pogoja glede na izbrani odgovor spremenljivke. Če smo, na primer, naredili sumarnik za vse enote, bomo s klikom na celico s številom moških avtomatično izvedli analizo le za moške.

Prav tako lahko ob kliku na 'ZOOM' v filtrih, nastavimo, da nas klik na določeno frekvenco preusmeri na 'Vpogled' v individualne odgovore ali na pregledovanje anket v izbrani skupini v zavihku 'PODATKI' - 'Pregledovanje'

Zelo pomembna pod-funkcija opcije ZOOM je 'Kdojeto?', ki omogoča, da se prikažejo za vpogled vse enote (z vsemi odgovori) oseb v tej celici. Funkcija 'kdojeto?' se prikaže na vrhu strani, poleg ustvarjenega pogoja, ko kliknemo celico s frekvenco.

Primer:

Želimo si ogledati osebe od 20 do 29 let. V tabeli, kjer so prikazane vse frekvence odgovorov za starost, kliknemo na frekvenco oseb, ki spadajo v to starostno kategorijo in analize se izvedejo le za to starostno skupino. Nad tabelami se ob tem prikaže pogoj, ki smo ga izbrali.

Če si želimo ogledati enote z vsemi odgovori, ki spadajo v to starostno skupino, pa kliknemo na 'Kdojeto?'. S tem nas aplikacija preusmeri na ikono 'Vpogled', kjer si lahko enote ogledamo posamezno, skupno pa v zavihku 'Pregledovanje'.

Poleg opcije ‘Kdojeto?’ je na levi opcija 'Uredi', kjer je mogoče ročno nastaviti pogoje za želene odgovore spremenljivk.


Funkcionalnost je na voljo za uporabnike individualnih paketov 2KA in 3KA ter uporabnike poslovnih paketov za skupine.


 

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.