Aktiviranje opcije 'ZOOM' v zavihku 'ANALIZA' - 'Statistike' s pomočjo možnosti 'Filtri' omogoča, da si v statističnih analizah lahko z enim klikom, na celico s frekvenco določenega odgovora, ogledamo statistične analize, ki so filtrirane s pomočjo pogoja, glede na izbrani odgovor spremenljivke. Če smo, na primer, naredili sumarnik za vse enote, bomo s klikom na celico s številom moških avtomatično izvedli analizo le za moške.

 

Prav tako lahko v nastavitvah 'ZOOM' nastavimo, da nas klik na določeno frekvenco preusmeri na 'Vpogled' v individualne odgovore ali na pregledovanje anket v izbrani skupini v zavihku 'Podatki' - 'Pregledovanje', kjer za slednje lahko omejimo število prikazanih (vprašanj) spremenljivk.

 

Zelo pomembna pod-funkcija opcije ZOOM je 'Kdojeto?', ki omogoča, da se prikažejo za vpogled vse enote (z vsemi odgovori) oseb v tej celici. Funkcija 'kdojeto?' se prikaže na vrhu strani, poleg ustvarjenega pogoja, ko kliknemo celico s frekvenco.

 

Primer:  

Želimo si ogledati osebe od 20 do 29 let. V tabeli, kjer so prikazane vse frekvence odgovorov za starost, kliknemo na frekvenco oseb, ki spadajo v to starostno kategorijo in analize se izvedejo le za to starostno skupino. Nad tabelami se ob tem prikaže pogoj, ki smo ga izbrali.  

Če si želimo ogledati enote z vsemi odgovori, ki spadajo v to starostno skupino, pa, kliknemo na 'Kdojeto?'. S tem nas aplikacija preusmeri na ikono 'Vpogled', kjer si lahko lahko enote ogledamo posamezno, skupno pa v zavihku 'Pregledovanje'.

 

Poleg opcije ‘Kdojeto?’ je na levi opcija ‘Uredi’, kjer je mogoče ročno nastaviti pogoje  za želene odgovore spremenljivk.

 

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.