Če kliknete na zavihek 'ANALIZE' - 'Statistike' in iz spustnega menija ('Izberite:'), kliknete na 'Razbitje', lahko generirate analize glede na eno samo neodvisno spremenljivko.

Iz novo prikazanega spustnega seznama izberete neodvisno spremenljivko (npr. spol) in analiza vseh vprašanj v anketi se izpiše v obliki dvodimenzionalnih tabel. Rezultati posameznega vprašanja so prikazani glede na izbrano spremenljivko (npr. v vsaki tabeli se nahajo prikazni odgovori posameznega vprašanja razdeljeni na tiste, ki so jih izbrali moški in na tiste, ki so jih izbrale ženske).

Prednastavljeno je, da se rezultati izpišejo v obliki frekvenc, če želite prikaz v obliki odstotkov, potem obkljukajte možnost 'Odstotek', izbirate pa lahko tudi prikaz analiz v obliki tabel ali grafov (polje desno od spustnega menija).

Vsako posamezno tabelo se da izvoziti v formatih PDF, MS word ali MS Excel, omogočeno pa je tudi direktno tiskanje. Možen je tudi prikaz grafa. Vsako posamezno tabelo ali graf lahko enostavno dodate v svoje poročilo po meri (klik na ikono zvezdice levo od imena spremenljivke).

Vsako posamezno tabelo lahko tudi analizirate z naprednimi možnostmi in jih tako filtrirate glede na segmente, zoom, skupine, spremenljivke, pogoje, manjkajoče vrednosti, obdobje ter statuse enot.

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.