Kako lahko izboljšam grafe?

1KA v zavihku 'ANALIZE' - Grafi' avtomatsko generira grafične predstavitve rezultatov, ki so izbrani glede na tip spremenljivke, vendar pa lahko tip grafa tudi spreminjate, vsak graf posebej pa lahko tudi izboljšate.

Poleg vsakega grafa imate na desni strani na voljo nastavitve, kjer lahko spreminjate tip grafa, določite lahko, ali se odgovore oz. stolpce uredi po velikosti; naraščajoče ali padajoče, katere vrednosti naj bodo zajete v grafu ter prikaz vrednosti v stolpcu.

Moj graf ni dovolj oster ...

Če hočete izboljšati ostrino grafov, potem označite Visoko ločljivost in grafi se vam bodo izboljšali na 2400 px. Ločljivost se nastavi s klikom na ikono 'Nastavitve' (v obliki koleščka) desno zgoraj.

Tekst pri grafih se mi prekriva ...

Če se vam prekriva tekst pri grafih, potem kliknete ali na sam graf ali na napredne nastavitve in v zavihku 'labele' lahko poljubno spreminjate tekst in ga prilagajate glede na graf. Omejitev za popravljene labele je 30 znakov.

Niso mi všeč barve grafov ...

Barve grafov lahko spreminjate na dva načina, lahko spremenite barve za vse grafe, tako da desno zgoraj kliknete ikono 'Nastavitve' in izberete 'Barva' (za vse grafe naenkrat). Lahko pa spremenite tudi barve pri vsakem grafu posebej, enostavno kliknete na sam graf ali na napredne nastavitve in v zavihku barve izberete za vsako vrednost svojo barvo.

Oblika grafa mi ne ustreza ...

Če vam oblika grafa ne ustreza in bi namesto stolpičnega grafa imeli strukturni krog, potem pri tipu grafa izberete želeno možnost. Več >>


Funkcionalnost je na voljo za uporabnike individualnih paketov 2KA in 3KA ter uporabnike poslovnih paketov za skupine.


Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.