V statistični program SPSS lahko izvozite podatke na dva načina:

1) V zavihku 'PODATKI' - 'Izvoz' - SPSS SAV' lahko enostavno kliknete na 'Izvoz v SPSS (SAV)' in avtomatsko se vam bo generirala baza v programu SPSS.

2) V primeru težav prvega načina pa uporabite izvoz preko sintakse, ki je na voljo v zavihku 'PODATKI' - 'Izvoz' - SPSS SYNTAX'. V tem primeru morate slediti petim (5) korakom, ki so opisani pri postopku izvoza.

  • Ker 1KA ne uporablja SPSS API-ja, je potrebno v sintakso vnesti manjše popravke. Pri nekaterih starejših verzijah programa SPSS lahko pride do težav, zato za reševanje le-teh priporočamo ogled pogostega vprašanja Imam težave z izvozom v SPSS.

V primeru kakršnih koli zapletov (npr. pri kompleksnih anketah z zankami, stare verzije SPSS) priporočamo najprej izvoz v Excel, in nato uvoz v SPSS, vendar boste v tem primeru morali sami definirati spremenljivke. 

Kot pri drugih izvozih, lahko v zgornjem desnem kotu podatke dodatno filtrirate glede na spremenljivke, statuse, pogoje ali obdobje, ter v nastavitvah vklopite tudi izvoz identifikatorjev in para podatkov.

Related content

1KA is free to use for basic users