fbpx Vnos vprašalnikov | 1KA
+
Ustvari anketo

Vnos vprašalnikov

Vnos podatkov, ki smo jih pridobili s terenskim anketiranjem, je dolgotrajen proces. Aplikacija 1KA omogoča, da ta proces skrajšamo s tem, da izdelamo spletno anketo, ki je prilagojena za hiter vnos vprašalnikov.

Ankete, ki so jih anketiranci izpolnili med terenskim offline anketiranjem le vnesemo v posebej za vnos podatkov prilagojeno spletno anketo. Spletna anketa je lahko izdelana v klasični obliki, lahko pa jo dopolnimo in s tem pridobimo na času, tako, da vključimo možnost 'Vnos vprašalnikov', do katere pridemo v zavihku 'UREJANJE' - 'Nastavitve' - 'Dostop respondenti'.

Najprej pri nastavitvi 'Prepoznaj registriranega uporabnika 1KA' izberemo možnost 'Da, kot vnašalca'. To pomeni, da se morajo vnašalci registrirati v aplikacijo 1KA, pri vnosu vprašalnikov pa aplikacija sama zazna, kdo vnaša posamezno anketo, kar omogoča večji nadzor nad vnosom podatkov.

Napredna možnost omogoča izdelavo prilagojenega vprašalnika, kjer v vprašalnik vnašamo le vrednosti odgovorov, omogoča pa tudi prepoznavanje vnašalcev ali respondentov. Dodatno imamo na voljo možnost, da vklopimo masovno (hitro) izpolnjevanje ankete. Masovno izpolnjevanje ankete je priporočljivo v primeru obsežnih in mnogih vprašalnikov. Funkcija vprašalnik oblikuje tako, da vnašalci, namesto klikanja po vprašalniku, v posamezna okna le vnašajo vrednosti odgovorov kar v kombinaciji s tipko 'TAB' in na tak način izjemno skrajšajo proces vnosa izpolnjenih anket.

Vnos vprašalnikov v aplikaciji 1KA ima več prednosti. Omogoča:

  • boljši nadzor nad vnašalci podatkov, saj jih prepozna kot vnašalce za vsako enoto posebej;
  • vnos podatkov je manj zamuden, saj se lahko vključi masoven vnos in tako se s tipko TAB premikamo po vprašalniku in vpisujemo samo vrednosti; na tak način se izognemo zamudnemu klikanju;
  • že sproti, med samim vnosom, pa lahko dostopamo do statističnih analiz podatkov in njihovega grafičnega prikaza v zavihku 'ANALIZE'.

Podatki so pripravljeni za izvoz v različnih oblikah, prav tako lahko izvozimo tudi poročila o statističnih analizah in grafične prikaze posameznih spremenljivk.

Povezave: