Telefonska anketa

Orodje 1KA s svojimi naprednimi moduli nudi tudi podporo pri telefonskem anketiranju. Za pripravo telefonske ankete sledite naslednjim korakom:

1. Najprej ustvarite običajno anketo s klikom na 'Ustvari anketo'. 

2. Kliknite na 'Urejanje' - 'Vprašalnik' in vnesite vsa vprašanja telefonske ankete.

3.  Za aktivacijo modula za telefonsko anketo kliknite na 'Urejanje' - 'Nastavitve' in nato v levem meniju v kategoriji Napredni moduli kliknite telefonska anketa. V desnem oknu nato označite možnost 'Telefonska anketa'.

4. Za izvajanje telefonske ankete morate vnesti respondente oz. osebe, ki bodo odgovarjale na vprašalnik. Respondente dodate tako, da kliknete na zavihek 'Dodaj'. Pri spremenljivkah obkljukajte 'Phone', lahko pa tudi' Firstname' (ali druge dodatne spremenljivke). V 'Custom' polje se lahko vnese največ 100 znakov. V primeru spremenljivk 'telefon' in 'ime' vstavljamo respondente tako, da najprej napišemo 'telefonsko številko' nato pa 'ime respondenta', ločimo pa ju z vejico. Vrstni red vpisanih spremenljivk oz. podatkov mora biti isti, kot je vrstni red obkljukanih spremenljivk (vrstni red spremenljivk lahko spreminjamo). Vsakega prejemnika je potrebno zapisati v svojo vrstico. 

5. Vnešene respondente lahko dodate s klikom na 'Dodaj', lahko pa ustvarjate tudi različne sezname respondentov. Seznam lahko shranite s klikom na 'Shrani profil' ali pa shranite kot nov profil z gumbom 'Shrani kot nov profil'.

6. V okno 'Ime profila' shranite želeno ime seznama respondentov, npr. 'Imenik'. Nato kliknite 'Shrani'.

7. V zavihku 'Preglej' lahko pregledate celoten seznam respondentov, ki ste jih vnesli. Seznam lahko filtrirate (deluje kot iskalnik), urejate, brišete respondente, preverjate njihov status (Zaseden, Nedosegljiv, itd.) ter druge informacije (anketar, datum).

8. V zavihku 'Začni' kliknete na gumb 'Začni s klicanjem' in odpre se vmesnik za klicanje.

9. V naključnem vrstnem redu (privzeto) se vam izpisujejo vstavljene telefonske številke. Vrstni red klicanja telefonskih številk lahko spremenite v zavihku Nastavitve, ki se nahaja na desni strani. Vrstni red klicanja je lahko naključen (privzeto), fiksen, A-Z ali Z-A. Levo od številke imate na voljo 'Pregled klicev', kjer se vam izpiše, ali je bil uporabnik kontaktiran ter morebitni komentarji. Desno od številke pa imate na voljo okno 'Status klica in komentar', kjer lahko vpišete morebitni komentar za izpisano številko. Če oseba privoli k odgovarjanju na anketo, kliknete na »A« Začnimo z anketiranjem - Odpri anketo, odgovore v anketo vpisujete vi oz. anketar. Če se anketa ne odpre, preverite, ali imate morda v brskalniku vklopljeno opcijo 'Blokiraj pojavna okna'. Ko je respondent odgovoril na vprašanja v anketi, kliknite 'U – Uspešno zaključena anketa, pojdi na naslednji klic'. V primeru neuspešnega klica označite status, kjer izbirate med:

  • "Z" - Zaseden: če je bila številka zasedena;
  • "N" - Nedosegljiv: če je bil respondent nedosegljiv;
  • "T" - Zmenjen: če se z respondentom dogovorite za naslednji termin, ki ga tudi označite;
  • "P" - Prekinjen;
  • "D" - Preložen

Nato lahko kličete drugo številko ('Prekliči - kliči drugo' -  v primeru, da je vrstni red klicanja naključen) ali pa prekinete z anketiranjem. 

V primeru, da z anketo za določeno telefonsko številko zaključite (izberete status 'U – Uspešno zaključena anketa, pojdi na naslednji klic'), vam te telefonske ankete aplikacija ne bo več prikazovala. Če bi enoto kljub temu želeli poklicati ali spremeniti status, jo lahko poiščete v zavihku 'Preglej' in odprete s klikom na ikono za klicanje. Pri zaključeni anketi je na voljo možnost 'Pobriši zadnji status respondenta (»U«)', kar vam omogoči, da enoto ponovno anketirate in spremenite status. 

10. V zavihku 'Čakalna vrsta' sta izpisana dva seznama. Prvi, Čakalna vrsta, vsebuje seznam vseh tistih respondentov, ki so dobili status Z, N, T, P ali D, po vrstnem redu, kot bodo prišli na vrsto za klicanje. Tako lahko takoj vidimo, s katerimi respondenti smo se npr. dogovorili za klic in kdaj. V drugem seznamu, Klicna vrsta, so izpisane še vse številke respondentov, ki jih še nismo poklicali, v vrstnem redu, kot smo ga določili v nastavitvah.  

11. V zavihku 'Nastavitve' lahko spreminjate:

  • privzeti čas naslednjega klica v primeru, da dobi respondent status "Z" - Zaseden, "N" - Nedosegljiv ali "D" - Preložen. 

  • maksimalno število minut (privzeto nastavljeno na 10);

  • vrstni red klicanja: naključen, fiksen, A-Z in Z-A;

  • seznam anketarjev in urednikov z dostopom.

12. V razdelku 'Analiza' (skrajno desno ) se nahaja sumarni pregled telefonske ankete, kjer so podatki o številu vseh enot s telefonsko številko, vse klicane enote in število enot glede na status (Zaseden, Nedosegljiv, itd.). Tukaj lahko vidite tudi pregled stanja klicev po anketarjih, kjer lahko vidimo, koliko klicev je opravil posamezen anketar. Pregled stanja po anketarjih lahko filtirate glede na obdobje s pomočjo koledarja, ki se nahaja na vrhu strani in tako preverite, koliko klicev je opravil posamezen anketar v določenem obdobju.     

13. Status anketarja lahko dodate drugim uporabnikom v zavihku 'Urejanje' - 'Nastavitve' - 'Dostop uredniki' tako, da v polje za dodajanje uporabnikov za urejanje ankete vpišete elektronski naslov uporabnika. Ko je uporabnik dodan, se izpiše zgoraj pod 'Dostop do ankete imajo'. S klikom na svinčnik ob imenu uporabnika se pokažejo dodatne možnosti, kjer izberete zadnjo - 'Je anketar ankete (lahko izvaja le telefonsko anketo)'. Vse ostale opcije se nato odznačijo, kar pomeni, da uporabnik s statusom 'anketar ankete' te ankete ne bo mogel urejati in dostopati do drugih zavihkov ankete. Anketar do vmesnika za klicanje dostopa v zavihku 'Moje ankete', kjer se mu prikaže nov zavihek 'Telefonske ankete' s seznamom anket, v katerih ima status anketarja. S klikom na anketo se odpre vmesnik za klicanje.   


Funkcionalnost je na voljo za uporabnike individualnega paketa 3KA ter uporabnike poslovnih paketov za skupine.


 

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.