Back to top

Ali je v okviru orodja 1KA možno pridobiti respondente iz panelov?

Da, načeloma je z vsemi večjimi ponudniki spletnih panelov v Sloveniji dosežen dogovor za uporabo respondentov iz panelov pri anketi, ustvarjeni z orodjem 1KA.

Za pridobitev panelistov iz slovenskih panelov je potrebna specifična koda, prav tako pa lahko pri izvedbi na strani panelov ali orodja 1KA nastanejo dodatni stroški.

Dogovor s ponudnikom panelov

  • Pri ponudniku panelov se morate dogovoriti, katere spremenljivke oziroma podatke vam lahko priskrbijo, ter kateri podatki se morajo po končanem anketiranju vrniti v njihov sistem. Načeloma je dovolj le koda oziroma ID respondenta.

Uporaba 1KA pri integraciji s paneli

  • Znotraj 1KA morate postaviti vprašanja za vse spremenljivke, ki jih pridobite s strani panelov. Ta vprašanja morate pravilno poimenovati, kot jih poimenuje panel, označiti kot sistemska in morebiti skrita. V tem primeru se podatki respondenta, ki pride iz panela, zapišejo v bazo podatkov znotraj 1KA.
  • Ponudnik panela mora generirati URL do ankete z vstavljenimi vrednostmi spremenljivk respondenta. Ko respondent klikne na URL, se njegov ID in morebitne ostale vrednosti spremenljivk zapišejo v bazo 1KA.

  • Imena spremenljivk (vprašanj), katere podatke/vrednosti želite vrniti nazaj v panel, morate vpisati v URL, ki ga vstavite v urejevalniku zaključka. Npr. če želite vrniti ID respondenta, morate v zaključek vnesti URL https:\\www.imepanela.com?imespremenljivke=#imespremenljivke#, kjer je #imespremenljivke# vrednost spremenljivke.

 

Za več informacij in o pridobitvi potrebne kode nas kontaktirajte preko tega obrazca >>.

Povezave: