fbpx Kalkulacija | 1KA
+
Ustvari anketo

Kalkulacija

Kalkulacija je funkcija, ki jo omogoča orodje 1KA za izdelavo različnih izračunov.

Izračune nastavljamo predvsem pri raznih kvizih in testih, kjer želimo izračunati izid, glede na vrednosti posameznih odgovorov v vprašalniku

  • Pri kalkulaciji lahko uporabimo naslednje operatorje:

+, -, *, /.

  • Nastavi se lahko tudi število decimalk.
  • V nekaterih primerih (npr. Belbinov test), kjer ni pomembno, da respondent poda odgovor na vsa vprašanja v kalkulaciji in v primerih seštevanja in odštevanja, je na voljo možnost nastavitve 'Neodgovor upoštevaj kot vrednost 0'. V tem primeru se kalkulacija izvede, vprašanja, na katera respondent ni podal odgovora, pa se upoštevajo kot vrednost 0. Pri tem opozarjamo, da se v primeru deljenja in množenja rezultati ne generirajo pravilno.
  • Rezultat kalkulacije se lahko znotraj ankete tudi izpiše, in sicer za kalkulacijo se naredi prelom strani in nato v poljubnem tipu vprašanja uporabi funkcijo prenos vrednosti oziroma 'Data piping' (npr. #C1#).

Kalkulacija se izvede v primeru, da imajo vsa vprašanja, ki so vključena v kalkulacijo, veljavne vrednosti odgovorov. V nasprotnem primeru se kot rezultat kalkulacije izpiše vrednost -88, kar pomeni napaka v kalkulaciji. Uporabniku svetujemo, da nastavi trdo opozorilo za vsa vprašanja, vključena v kalkulacijo.

Rezultat kalkulacije je prikazan v podatkih, analizah (npr. povprečja, frekvence), grafih.

Oglejte si priročnik, ki prikazuje, kako v orodju 1KA izdelamo kalkulacije:

Kako uporabljati kalkulacije v kvizih, si oglejte na POVEZAVI >>.

<< Nazaj na VPRAŠALNIK