Lista za obveščanje

V orodju 1KA izdelate tudi listo za obveščanje oz. alert listo.

Lista za obveščanje je obrazec, s katerim se respondenti z vnosom osebnih podatkov prijavijo zato, da jih lahko obveščate o tekočih zadevah, ki jih zanimajo. 

Ustvarjanje forme

Listo za obveščanje lahko ustvarite na dva načina:

1. Kopiranje iz knjižnice

V direktoriju 'Moje ankete' kliknete zgoraj na zavihek 'Knjižnica'. V 'Javni knjižnici' kopirate predlogo Lista obveščanja. Nahaja se v mapi 'Obrazci'.

V našem oknu za urejanje vprašalnika lahko opazimo, da sta se nam na novo pojavili dve vprašanji. Besedilo vprašanja lahko spremenimo glede na naše potrebe.

2. Kreiranje forme

V direktoriju 'Moje ankete' kliknete zgoraj 'Ustvari anketo' in odpre se vam novo okno, kjer vpišete interno ime, ki se bo prikazalo v vašem direktoriju, ter ime, ki ga bodo videli respondenti. Iz spodaj naštetih vrst anket izberete 'Forma'.

V zavihku 'Vprašalnik' vstavite poljubne tipe vprašanj, če jih želite uporabiti pri obveščanju, jih morate označiti za sistemske.

*V primeru, da želite respondentom poslati tudi obvestilo o uspešni prijavi, je najbolj priporočljivo, da pri 'Hitre nastavitve obveščanja' (na desni strani vprašalnik) ali pa pri 'UREJANJE' - 'Nastavitve' - 'Obveščanje' - 'O izpolnjeni anketi označite 'Respondent'. Na ta način se bo v vprašalniku pojavila sistemska spremenljivka email.

Pri obeh načinih ustvarjanja liste za obveščanje se na desni strani prikaže nekaj posebnih možnosti:

  • V sklopu 'Hitre nastavitve obveščanja' lahko nastavite, kdo bo dobil obvestilo, ko se bo nekdo prijavil na listo za obveščanje, označite lahko avtorja ankete, dodatne prejemnike in anketiranca. Če kliknete 'Napredne nastavitve' se odpre stran 'UREJANJE' - 'Nastavitve' - 'Obveščanje' - 'O izpolnjeni anketi', več o tem si poglejte v priročniku Obveščanje;
  • Uporabite lahko tudi 'Hitre nastavitve email vabil', to je priporočljivo v primeru, ko boste poslali le eno obvestilo, vendar pa sledenje odgovorom, urejanje in ponovno pošiljanje ni mogoče.

Ko ste končali z urejanjem, je pomembno, da obrazec aktivirate in ga nato objavite. Lahko delite le URL do obrazca, lahko pa ga vključite na svojo spletno stran.

Pošiljanje obvestil

Obvestila lahko prejemnikom liste najlažje pošljete z vašim privzetim email programom (npr. Gmail, Outlook, Thunderbird ...). Če to storite preko zavihka 'OBJAVA' - 'Vabila', se URL naslov ankete avtomatsko kopira v okno s sporočilom v vašem privzetem email programu. Pri tem je potrebno opozoriti, da v tem primeru sledenje odgovorom in ponovno pošiljanje ni mogoče. Pošiljanje e-poštnih vabil preko 1KA sistema je omogočeno uporabnikom, ki imajo zakupljen individualni paket 3KA.


Nekatere opisane funkcionalnosti so na voljo za uporabnike individualnega paketa 3KA ter uporabnike poslovnih paketov za skupine.


Funkcionalnost je na voljo za uporabnike individualnih paketov 2KA in 3KA ter uporabnike poslovnih paketov za skupine.


 

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.