Lista za obveščanje

V orodju 1KA izdelate tudi listo za obveščanje oz. alert listo.

Lista za obveščanje je obrazec prek katerega se respondenti z vnosom osebnih podatkov prijavijo z namenom, da jih bomo obveščali o tekočih zadevah, ki jih zanimajo. Za uporabo liste za obveščanje morate izpolniti obrazec za dovoljenje.

 

Ustvarjanje forme

 

Listo za obveščanje lahko ustvarite na 2 načina:

 

1. Kopiranje iz knjižnice

V direktoriju 'Moje ankete' kliknete zgoraj na 'Knjižnica'. V 'Knjižnica anket' med 'Javna knjižnica' odpremo '1KA tipski vprašalniki' ter med '1KA forme/obrazci' poiščemo Primer - Alert lista in nato kopiramo anketo.

V našem oknu za urejanje vprašalnika lahko opazimo, da sta se nam na novo pojavili dve vprašanji. Besedilo vprašanja lahko spremenimo glede na naše potrebe.

 

2. Kreiranje forme

 

V direktoriju 'Moje ankete' kliknete zgoraj 'Ustvari anketo' in odpre se vam novo okno, kjer vpišete interno ime, ki se bo prikazalo v vašem direktoriju, ter ime, ki ga bodo videli respondenti. Iz spodaj naštetih vrst anket izberete 'Forma'.

V zavihku 'Vprašalnik' vstavite poljubne tipe vprašanj, če jih želite uporabiti pri obveščanju, jih morate označiti za sistemske.

*V primeru, da želite respondentom poslati tudi obvestilo o uspešni prijavi, je najbolj priporočljivo, da pri 'Obveščanje o izpolnjeni anketi' označite 'Anketiranec'. Na ta način se bo v vprašalniku pojavila sistemska spremenljivka email.

 

Pri obeh načinih ustvarjanja liste za obveščanje se na desni strani prikaže nekaj posebnih možnosti:
 

  • V sklopu 'Hitre nastavitve obveščanja' lahko nastavite, kdo bo dobil obvestilo, ko se bo nekdo prijavil na alert listo, označite lahko avtorja ankete, dodatne prejemnike in anketiranca. Če kliknete 'Napredne nastavitve' se odpre stran 'Nastavitve ankete' - 'Obveščanje' - 'O izpolnjeni anketi', več o tem si poglejte v priročniku Obveščanje.
  • Uporabite lahko tudi 'Hitre nastavitve email vabil', to je priporočljivo v primeru, ko boste poslali le eno obvestilo, vendar pa sledenje odgovorom, urejanje in ponovno pošiljanje ni mogoče.

Ko ste končali z urejanjem, je pomembno, da obrazec aktivirate in ga nato objavite. Lahko delite le URL do obrazca, lahko pa ga vključite na svojo spletno stran.

 

Pošiljanje obvestil

Obvestila lahko prejemnikom liste najlažje pošljete z vašim privzetim email programom (npr. Gmail, Outlook, Thunderbird,...). Če to storite preko zavihka 'Objava' - 'Email vabila', se URL naslov ankete avtomatsko kopira v okno s sporočilom v vašem privzetem email programu. Pri tem je potrebno opozoriti, da v tem primeru sledenje odgovorom in ponovno pošiljanje ni mogoče. Za pošiljanje večjega števila email vabil, sledenje, pošiljanje opomnikov za nerespondente in urejanje je potrebno pridobiti dovoljenje za napredne možnosti pošiljanja email vabil, ki pa so plačljive.

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.