Lista za obveščanje

V orodju 1KA lahko izdelate listo za obveščanje oz. alert listo.

Lista za obveščanje je obrazec, s katerim se respondenti z vnosom osebnih podatkov prijavijo zato, da jih lahko obveščate o tekočih zadevah, ki jih zanimajo. 

Ustvarjanje forme

Listo za obveščanje lahko ustvarite na dva načina:

1. Kopiranje iz knjižnice

V direktoriju 'Moje ankete' kliknete zgoraj na zavihek 'Knjižnica'. V 'Javni knjižnici' kopirate predlogo Lista obveščanja. Nahaja se v mapi 'Obrazci'. Besedilo vprašanj lahko spremenimo glede na naše potrebe.

2. Kreiranje forme

V direktoriju 'Moje ankete' kliknete zgoraj 'Ustvari anketo' in odpre se vam novo okno, kjer vpišete interno ime, ki se bo prikazalo v vašem direktoriju z anketami, ter objavljeno ime, ki ga bodo videli respondenti. Spodaj v razdelku 'tip ankete' izberete 'Forma'.

V zavihku 'Vprašalnik' vstavite poljubne tipe vprašanj, če jih želite uporabiti pri obveščanju, jih morate označiti za sistemske.

*V primeru, da želite respondentom poslati tudi obvestilo o uspešni prijavi, je najbolj priporočljivo, da pri 'Hitre nastavitve obveščanja' (na desni strani vprašalnik) ali pa pri 'UREJANJE' - 'Nastavitve' - 'Obveščanje' - 'O izpolnjeni anketi označite 'Respondent'. Na ta način se bo v vprašalniku pojavila sistemska spremenljivka email.

Pri obeh načinih ustvarjanja liste za obveščanje se na desni strani prikaže nekaj posebnih možnosti:

Ko ste končali z urejanjem, je pomembno, da formo aktivirate in nato objavite. Lahko delite le URL do obrazca, lahko pa ga tudi vključite na svojo spletno stran.

Pošiljanje obvestil

Obvestila lahko prejemnikom liste najlažje pošljete z vašim privzetim email programom (npr. Gmail, Outlook, Thunderbird ...), preko različnih platform za pošiljanje (npr. Squalo mail) ali pa uporabite 1KA sistem za pošiljanje e-poštnih vabilPošiljanje e-poštnih vabil preko 1KA sistema je na voljo uporabnikom individualnega paketa 3KA ter uporabnikom poslovnih paketov za skupine.


Nekatere opisane funkcionalnosti so na voljo za uporabnike individualnega paketa 3KA ter uporabnike poslovnih paketov za skupine.


 

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.