Zavihek 'VPRAŠALNIK' omogoča:

1. Dodajanje vprašanj

Na voljo je več različnih tipov vprašanj. V osnovnih in naprednih opcijah posameznega vprašanja lahko nastavite postavitev, ime, omejitve, vidnost vprašanja, vrednosti odgovorov, uvrstitev vprašanja med sistemske spremenljivke, ki jih lahko uporabite pri obveščanju in pošiljanju email vabil itd.

2. Urejanje vprašalnika

Urejate lahko strukturo vprašalnika s pogojizankamiblokikalkulacijami in prelomi strani. Prav tako lahko urejate celotni vprašalnik v strnjenem pogledu, kar je priporočljivo predvsem pri obširnih in kompleksnih vprašalnikih. S pomočjo slovarja (glossary) lahko vprašanjem in odgovorom dodate tudi definicije, ki se respondentu prikažejo ob pomiku miške nad besedo.   

3. Arhiviranje vprašalnika

Mogoča je izdelava arhivskih verzij vprašalnika in restavriranje iz arhivskih datotek. Vprašalnik lahko tudi kopirate, brišete (nepovratno, razen s pomočjo administratorja) in izvozite v PDF ali RTF (Word) obliki.

4. Dodatno urejanje in preverjanje vprašalnika

Možno je izvajanje ponavljajočih se popravkov s klikom na ikono 'Poišči in zamenjaj besede',  dodajanje preloma strani med vsa vprašanja (ikona 'Dodaj prelom strani med vsa vprašanja'),  preverjanje pravilnosti postavljenih pogojev (kot pomoč pri odpravljanju morebitnih napak, ikona 'Preveri pravilnost postavljenih pogojev') ter preštevilčenje vseh vprašanj (s tem rešimo problem podvajanja imen spremenljivk, ikona 'Preštevilči'). Vse omenjene funkcionalnosti se nahajajo v naprednih nastavitvah (klik na ikono treh piki, nad vprašanji). Možno je tudi razprtje oz. skrčenje vseh pogojev, blokov in zank s klikom na ikoni 'Odprti' oz. 'Zapri', ki sta vidni nad vprašanji.

5. Knjižnica vprašanj in anket

Dostopate lahko do javne knjižnice, iz katere lahko kopirate vprašanja in ankete, ter do osebne knjižnice (Moja knjižnica), v katero lahko dodajate vprašanja in ankete ali pa jih iz nje kopirate.

<< Nazaj na UREJANJE

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.