Kot avtor ankete sem prejel zahtevo za izbris, spremembo oziroma vpogled do podatkov. Kaj moram storiti?

Respondent, ki je izpolnil vašo anketo, lahko preko obrazca kadarkoli poda zahtevo za izbris, spremembo ali vpogled do zbranih osebnih in/ali anketnih podatkov. Kot avtor ankete ste odgovorni, da podano zahtevo izvršite v roku enega meseca. Če v mesecu dni ne izvedete zahteve, vas opozorimo. V primeru neodziva si pridružujemo pravico, da anketo izbrišemo oziroma respondentu neposredno zagotovimo vpogled oziroma popravek.

Izbris podatkov

Ko respondent poda zahtevo za izbris osebnih in anketnih podatkov iz ankete, ki je bila ustvarjena z vašim uporabniškim računom, boste na vaš elektronski naslov prejeli obvestilo z informacijami o anketi in respondentu, ki zahteva izbris podatkov. Hkrati je zahteva za izbris vidna v zavihku 'Moje ankete' – 'GDPR nastavitve' – 'Procesiranje zahtevkov' (povezava je dostopna samo prijavljenim uporabnikom).

Kot avtor ankete imate dostop do osebnih in anketnih podatkov. Respondenta in pripadajoče anketne podatke iz baze izbrišete v zavihku 'PODATKI' - 'Pregledovanje'  tako da  vklopite možnost 'Urejanje', nad tabelo s podatki. Levo ob vsaki enoti (v vsaki vrstici) se pojavi ikona v obliki modrega smetnjaka. S klikom na ikono izbrišete celotno vrstico in s tem vse osebne in anketne podatke respondenta.

Če je bila anketa poslana z 1KA sistemom za pošiljanje vabil, ki je na voljo uporabnikom individualnega paketa 3KA ter uporabnikom poslovnih paketov za skupine, je treba elektronski naslov respondenta izbrisati tudi iz seznama prejemnikov vabila v anketo.

Sprememba podatkov

Če respondent poda zahtevo za spremembo osebnih ali anketnih podatkov, to prav tako uredite v zavihku 'PODATKI' - 'Pregledovanje'. Ob vklopu možnosti 'Urejanje', se levo ob vsaki enoti prikaže ikona v obliki svinčnika, s katero lahko uredite, spremenite ali izbrišete posamezen osebni oziroma anketni podatek.

Vpogled do podatkov

V primeru zahteve za vpogled do zbranih osebnih in anketnih podatkov je treba v zavihku 'PODATKI' - 'Pregledovanje', vklopiti možnost 'Izvoz'. Levo ob vsaki enoti se prikažeta dve ikoni za izpis vseh odgovorov respondenta v PDF in WORD obliki. S klikom na ikono se odpre datoteka z izpisom v izbranem formatu, ki jo lahko posredujete respondentu, ki je podal vlogo za izpis.


Nekatere funkcionalnosti so na voljo za uporabnike individualnega paketa 3KA ter uporabnike poslovnih paketov za skupine.


 

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.