Dr. Mario Callegaro, seniorni raziskovalec, Google


Dr. Mario Callegaro je seniorni raziskovalec na področju spletnih anket na Googlu, London. Njegovo raziskovanje je osredotočeno na merjenje povratnih informacij strank, oblikovanje raziskav ter vprašalnikov, vzorčenje, poročila, svetuje pa tudi pri številnih raziskavah in projektih iz tržnega raziskovanja.  

Callegaro je diplomiral iz Sociologije na University of Trento, Italija, študij pa je nadaljeval na University of Nebraska, Lincoln, kjer je iz področja anketnih raziskav in metodologije magistriral in nato tudi doktoriral. Preden se je pridružil Googlu, je bil zaposlen kot znanstvenik na področju anketnih raziskav za GFK-Knowledge Networks. Je izredni urednik revije Survey Research Methods in član uredništva revije International Journal of Market Research.

Callegaro deluje v številnih odborih in strokovnih združenjih, njegovo delo zajema izdelavo poročil in postavljanje smernic; v letu 2008 je kot član projektne skupine za mobilne telefone sodeloval pri konferenci AAPOR, na tej isti konferenci pa je sodeloval tudi v letu 2014, in sicer pri pripravi poročila o nastajajočih tehnologijah na področju javnomnenjskih raziskav.

Callegaro je v letu 2014 sodeloval tudi v UK National Centre for Research Methods, ki financira mrežo metodoloških inovacij z imenom “Web Surveys for the General Population: How, Why and When?” Trenutno dr. Callegaro sodeluje pri pripravi ESOMAR priročnika za spletno raziskovanje (izšel naj bi v letu 2015).

Callegaro je na področju spletnih anket in spletnih panelov objavil številne članke in samostojna poglavja v knjigah. V sodelovanju z založbo Wiley je maja 2014 izdal knjigo z naslovom Online Panel Research: A Data Quality Perspective, od maja 2015 pa je pri založbi SAGE na voljo tudi knjiga z naslovom Web Survey Methodology, katere soavtorja sta dr. Katja Lozar Manfreda in dr. Vasja Vehovar.
 
Spletna stran:
http://research.google.com/pubs/MarioCal
Twitter: @mariocallegaro


Mario Callegaro Ph. D.
Senior Survey Research Scientist
Quantitative Marketing team
Google UK Ltd. 
76 Buckingham Palace Road
London SW1W 9TQ United Kingdom
 
http://research.google.com/pubs/MarioCal
https://twitter.com/mariocallegaro


Telefon: +44 20 7184 3333


<< Nazaj na DSA15