Zavihek 'Pregledovanje' omogoča:

1. Pregledovanje podatkov

  • V tabeli so privzeto prikazani le anketni podatki ustreznih enot (za parapodatke, identifikatorje in sistemske spremenljivke je opis tukaj). Tu lahko spremenite in izberete prikaz vseh enot (vendar bo to potrebno le v izjemno redkih primerih, npr. pri metodološkem raziskovanju) ali specifičen nabor glede na status enot
  • Prikazane podatke je možno sortirati s klikom na začetek (ime) posameznega stolpca.
  • Nastavite lahko tudi število enot in spremenljivk, ki se prikažejo na eni strani.
  • Vsako enoto (respondenta) lahko pogledate v strnjenem 'Vpogledu' kot izpolnjeno anketo, s klikom na ikonico za predogled, ki se nahaja na začetku vsake enote/vrstice v tabeli pregledovanja podatkov.

2. Urejanje podatkov

  • S klikom na potrdilno polje 'Urejanje' omogočite prikaz ikon, ki omogoča urejanje v strnjenem pregledu (Hitro urejanje celotne ankete respondenta) ter tudi v pregledu, kot ga vidi respondent. V primeru hitrega urejanja celotne ankete respondenta, lahko anketo respondenta tudi natisnete, izvozite v PDF ali WORD ter kopirate (ikone za vse naštete opcije so na vrhu in na dnu ankete respondenta). Pri kopiranju ankete respondenta se kopirajo vsi podatki, ne pa tudi parapodatki. 
  • Po drugi strani je - po vključitvi potrdilnega gumba 'Urejanje' - posamezne vrednosti (polja) v tabeli možno spremeniti tudi z neposrednim klikom nanje. Seveda je pri spreminjanju podatkov potrebna previdnost.

3. Izvoz podatkov

S klikom na potrdilno polje 'Izvoz' omogočite prikaz ikon, ki omogočata PDF ali MS WORD izpis posamezne enote (respondenta), medtem ko je izvoz vseh podatkov določene ankete možen v zavihku 'Izvoz'. Možnost 'Hitri seznam' pa omogoča takojšen izpis enostavnih seznamov.

4. Filtriranje podatkov

Podatke je možno filtrirati glede na spremenljivke, statuse, pogoje ali obdobje s klikom na ikono v obliki lijaka (v zgornjem desnem kotu nad tabelo).

5. Generiranje podatkov

Baza podatkov se samodejno generira oz. ažurira, vendar se le v zelo redkih primerih pri avtomatskem generiranju zatakne in se lahko podatki malo zamaknejo ali pa se ne ažuriranjo. V tem primeru lahko sami ročno generirate bazo, tako da kliknete na ikono za osveževanje (moder krog s puščicama), ki se nahaja poleg ikone za filtriranje podatkov.

6. Seznam spremenljivk       

Pod možnostjo 'Spremenljivke', ki se nahaja v meniju poleg vpogleda, si lahko pogledate podroben seznam spremenljivk, ki vsebuje ime spremenljivke, tip spremenljivke, št. celih mest, št. decimalk, labelo in merjenje.

Povezave:

<< Nazaj na PODATKI

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.