Prijava ankete, ki krši splošne pogoje uporabe storitve spletnega anketiranja na 1KA

Pri uporabi orodja 1KA je potrebno spoštovati Splošne pogoje uporabe storitve spletnega anketiranja 1KA. Sestavni del teh pogojev so tudi Politika zasebnosti, Politika piškotkov in Antispam politika.

Spoštovati je treba standarde anketne metodologije (zgledujemo se po AAPOR), zato spletni vprašalniki, ki niso namenjeni zbiranju podatkov (anketno raziskovanje, glasovanje, administrativne forme) niso dovoljeni. Pri tem gre predvsem za naslednje namene:

  • kakršnokoli zbiranje denarja;
  • kjerkoli je zbiranje podatkov zgolj sredstvo ali kulisa za prodajo, PR, marketing ali promocijo, vključno s politično promocijo (ang. push-polling);
  • anketne raziskave, kjer se zbira osebne podatke, ki se nato uporabijo v namene, s katerimi respondent ni bil seznanjen.

Če naletite na anketo, ki krši splošne pogoje uporabe storitve spletnega anketiranja na 1KA, lahko to prijavite avtorju ankete ali se obrnete na SI-CERT

Prav tako lahko obvestite nas, da kontaktiramo avtorja. V primeru ugotovljene kršitve splošnih pogojev 1KA bomo ustrezno ukrepali (izbrisali anketo in blokirali uporabnika, ki je pogoje kršil).

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.