Kdo lahko odgovarja na mojo anketo?

Anketa je po njeni aktivaciji dostopna vsakemu uporabniku interneta, ki ima URL naslov vaše ankete. Za pridobivanje odgovorov morate torej URL naslov ankete, ki se samodejno generira po izdelavi in aktivaciji ankete, posredovati vsem tistim, za katere želite, da odgovorijo na vašo anketo. URL ankete lahko postavite tudi na svoje spletno mesto, kamor lahko vdelate (angl. embed) kar celotno anketo.

Na drugi strani lahko dostop do vaše ankete tudi omejite, in sicer:

  • Dostop do ankete lahko v nastavitvah omejite z enotno kodo za vse respondente, natančneje v zavihku 'UREJANJE' - 'Nastavitve' - 'Dostop respondenti'.

  • Dostop lahko omejite z individualnimi kodami, ki jih po emailu (ali kako drugače) pošljete točno določenim in želenim uporabnikom; za to potrebujete dovoljenje za pošiljanje email vabil >>. Ko pridobite dovoljenje, lahko respondentom dodelite gesla. Gesla so na voljo uporabnikom individualnih paketov 2KA in 3KA ter uporabnikom poslovnih paketov za skupine. Z uporabo email sistema respondente lahko omejite na določeno skupino in drugim onemogočite dostop do ankete.

  • Dostop lahko omejite tudi na uporabnike CMS-ja, v katerega je registracijski sistem 1KA nameščen (privzeta možnost je Sisplet CMS, sicer pa je 1KA nameščena tudi že v sistemih Joomla! in Moodle). Za anketo ustvarjeno na www.1ka.si lahko tako na primer dostop omejite le na uporabnike, ki so registrirani na www.1ka.si.

Poleg tega so v zavihku 'UREJANJE' - 'Nastavitve' - 'Dostop respondenti' na voljo nastavitve, kjer lahko opredelite, ali respondentu dovolite vračanje na odgovore po izpolnjeni anketi, koliko časa traja piškotek ali IP za prepoznavanje respondenta (če sploh) itd.

URL naslov ankete lahko omejite tudi zgolj na prestrezna pop-up vabila, ki se prikažejo obiskovalcem določene strani.


Nekatere funkcionalnosti so na voljo za uporabnike individualnih paketov 2KA in 3KA ter uporabnike poslovnih paketov za skupine.


 

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.