fbpx Opisne statistike | 1KA
+
Ustvari anketo

Opisne statistike

Če kliknete na zavihek 'ANALIZE' - 'Statistike' in iz spustnega menija ('Izberite:'), kliknete na 'Opisne', se generira ena tabela z vsemi vprašanji ankete.

Tabela vsebuje ime spremenljivke oz. kategorij, vprašanje z odgovori, število veljavnih enot in število vseh enot. Glede na tip spremenljivke se izpišejo tudi povprečja ali odstotki, standardni odklon ter minimum in maksimum.

Vsako vprašanje si lahko ogledate v novem oknu, kjer se odvisno od tipa vprašanja prikaže tabela, v kateri so lahko predstavljene sumarne frekvence, dopolnjene frekvence, opisne statistike ali osnovne frekvence.

Vsako tabelo se da izvoziti v formatih PDF, MS Word ali MS Excel, omogočeno pa je tudi direktno tiskanje. Večina vprašanj omogoča tudi ogled grafa. Vsak tak graf ali tabelo lahko enostavno dodate v svoje poročilo po meri (klik na ikono zvezdice levo od imena spremenljivke).

Opisne statistike lahko tudi analizirate z naprednimi možnostmi in jih tako filtrirate glede na segmente, zoom, skupine, spremenljivke, pogoje, manjkajoče vrednosti, obdobje ter statuse enot.