Zakaj se e-poštna vabila preusmerijo v spam?

Da bi se pri pošiljanju e-poštnih vabil prek strežnika 1KA izognili morebitni uvrstitvi v spam oz. vsiljeno pošto, je pri urejanju njihove vsebine v zavihku 'OBJAVA' - 'Vabila' - 'Sporočilo' (poleg siceršnjih pogojev za uporabo e-poštnega sistema) priporočljivo upoštevati nekaj osnovnih nasvetov:

  • Vsebina polja 'Naslov sporočila' (zadeva) naj daje vtis, da je sporočilo legitimno in relevantno za končnega naslovnika. Neprimerna vsebina tega polja je lahko najhitrejši način, da vaše sporočilo pristane v spamu. Izogibajte se pisanju celotnih besed z velikimi tiskanimi črkami ter uporabi klicajev. Prav tako ne uporabljajte besed ali besednih zvez, ki dišijo po spamu, npr. brezplačno, omejena ponudba, bonus, nagrada itd.
  • Zgoraj omenjena priporočila veljajo tudi za glavno 'Sporočilo'. Pomembno je tudi, da vabilo vsebuje vljuden poziv k odgovarjanju na anketo. Besedilo naj ne bo prekratko, prav tako se izognite vprašalnim stavkom. Za povezavo do vaše ankete v besedilo vstavite spremenljivko #URL#, da sistem v emailu samodejno izpiše celoten URL naslov ankete. Še posebej je to pomembno pri sledenju respondentov, saj se na ta način respondentu izpiše url naslov z njegovo kodo.
  • V primeru, da napišete povezava je 'TUKAJ >>' in potem na to besedo vstavite URL povezavo (link), je večja možnost, da bo sistem sporočilo preusmeril v 'spam', zato je priporočljivo, da kopirate kar celoten url naslov oz. uporabite spremenljivko #URL#.
  • Ker lahko uporabljate tudi napredni urejevalnik besedila, morate pri dodajanju slik paziti, da ohranite uravnoteženo razmerje med besedilom in grafičnimi elementi. Če sporočilo vsebuje same slike in skoraj nič besedila, obstaja večja verjetnost, da bo umeščeno v spam. Da bi se izognili spam filtrom, je v splošnem priporočljivo še, da namesto besede anketa uporabljate besedo raziskava.
  • V polje 'Odgovor za' morate vpisati veljaven e-mail naslov. Spreminjate ga lahko v zavihku 'OBJAVA' - 'Vabila' - 'Nastavitve'.

Funkcionalnost je na voljo za uporabnike individualnega paketa 3KA ter uporabnike poslovnih paketov za skupine.


Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.