DSA 2013 (26. 9.)

Po nadvse uspešnem prvem Dnevu spletnega anketiranja (DSA 2012), smo tudi letos organizirali dogodek DSA 2013, ki je potekal v četrtek, 26. septembra 2013. Tudi letos nas je obiskalo okoli 180 udeležencev iz javnega sektorja, vključno z izobraževalnimi in raziskovalnimi inštitucijami, in tudi iz podjetij, medijskih hiš in PR agencij. Nosilna tema dogodka je bila razvoj spletnega vprašalnika, gost iz tujine pa je bil dr. Jon A. Krosnick, Stanford University, ZDA.

Dogodek so sestavljali trije sklopi. V uvodnem delu je dr. Vasja Vehovar (9h - 10h) najprej predstavil proces razvoja spletnega vprašalnika, kjer je podal praktične primere in osvetlil pomen selitev razvoja vprašalnika na splet. Nato je potekala interaktivna seansa z dr. Jonom A. Krosnickom (10h - 11h), ki je opisal svoje številne izkušnje na področju spletnega anketiranja in odgovarjal na vprašanja udeležencev.

V drugem delu (11.30 - 12.30) so potekale vzporedne sekcije uporabniških srečanj – Uvajanje v 1KA (Marjana Vrh), Pregledna delavnica 1KA (Gregor Čehovin), Napredne in nove funkcionalnosti orodja 1KA (dr. Andraž Petrovčič) ter Interna raba, virtualna domena, lastna inštalacija in integracije (dr. Vasja Vehovar).

V zadnjem delu (13h - 15h) je potekala Delavnica spletnega anketiranja (Nejc Berzelak), ki je obravnavala ključne metodološke vidike v procesu kreiranja spletne ankete.

Za registrirane uporabnike 1KA smo objavili tudi gradiva predstavitev DSA13.

Program konference >>

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.