Izklop parapodatkov

Parapodatki so vse elektronske sledi, ki se lahko spremljajo v procesu spletnega anketiranja (npr. piškotki, IP-naslov, brskalnik, operacijski sistem, naprava, preko katere respondent dostopa do ankete, časovni potek po straneh, JavaScript podpora ipd.). Uporaba parapodatkov v okviru orodja 1KA je opisana tukaj >>

1KA pa omogoča tudi popolni izklop spremljanja vseh parapodatkov (verzije brskalnika, JavaScript podpore, referal (preusmeritev) respondenta, datumi odgovarjanja na vprašanja, ipd.). Tako se v 1KA ne beležijo niti parapodatki niti časovni potek (datumi odgovarjanja) po posameznih straneh.

V nogi ankete se v takem primeru pojavi napis "Anketa brez parapodatkov".

Dodati velja, da je v 1KA kot privzeto izklopljeno tudi povezovanje IP-naslova, zato se pojavi napis "Brez IP sledenja".

Poleg tega je v 1KA privzeta tudi nastavitev, da se ne spremljajo piškotki ("Anketa brez piškotkov"); oznaka izgine, če se spremljanje piškotkov izrecno vklopi.

V ostalem pa se anonimizirani parapodatki, v obsegu, v katerem uporabnik dopušča oziroma označi njihovo spremljanje, lahko uporabljajo tudi za optimizacijo anketnih procesov 1KA.

Popoln izklop parapodatkov je v nekaterih anketah zelo pomemben. Za vzpostavitev zaupanja lahko vsak uporabnik za omenjeni izklop preveri, kako deluje. Navedbo o popolnem izklopu pa je mogoče preveriti tudi v sami programski kodi 1KA.

<< Nazaj na Pogoje uporabe 1KA

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.