1KA offline omogoča preko inštalacijskega ključka enostavno namestitev celotne aplikacije 1KA na prenosno napravo (notesnik, tablica, mobilnik).

Tehnične zahteve za PC oziroma notesnik so minimalne (4GB, dvojedrni procesor), tablice in mobilniki pa so zaenkrat omejeni na Androidne naprave z več kot 2GB RAM.

Pri tem 1KA uporablja enega od brezplačnih zunanjih strežnikov (UWAMP). Inštalacija je testirana, se pa lahko pojavijo težave zaradi dodatnih varnostnih konfiguracij, ki jih morda ima uporabnik, kar je treba nato dodatno reševati. Pri tem je lahko potrebno določeno napredno tehnično znanje, za kar se lahko uporabniki obrnejo tudi na 1KA center za pomoč (pomoč programerja je plačljiva). V nekaterih primerih varnostnih konfiguracij delujoča namestitev 1KA offline ni mogoča. V takem primeru priporočamo inštalacijo klasične 1KA, kjer pa mora uporabnik (lahko v sodelovanju z 1KA centrom za pomoč) poskrbeti za celotno postavitev in konfiguracijo strežnika.

Offline 1KA torej ni razvita kot posebna (mobilna) aplikacija, tako kot npr. 1KA mobilna aplikacija (ki pa je namenjena kreiranju anket in ne zajemu podatkov). Zato je ne moremo primerjati z orodji, ki so bila razvita posebej za namene offline zajema podatkov na prenosnih napravah (npr. DroidSurvey, SurveyToGo). Offline 1KA je zato primerna predvsem za testiranja in manjše projekte.

1KA offline sicer deluje na prenosni napravi povsem enako kot na strežniku.

Kako namestiti Offline različico 1KA na Windows anketarski prenosni računalnik, si poglejte v priročniku.

Dodatne informacije:

<< Nazaj na Načine uporabe 1KA

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.