1KA offline

1KA offline omogoča enostavno inštalacijo celotne aplikacije 1KA na prenosno napravo (notesnik, tablica, mobilnik).

Tehnične zahteve za PC oziroma notesnik so minimalne (4GB, dvojedrni procesor), tablice in mobilniki pa so zaenkrat omejeni na Androidne naprave z več kot 2GB RAM.

Pri tem 1KA uporablja enega od brezplačnih zunanjih strežnikov (UWAMP). Inštalacija je dobro testirana, se pa lahko pojavijo težave zaradi dodatnih varnostnih konfiguracij, ki jih morda ima uporabnik, kar je treba nato dodatno reševati (lahko v sodelovanju z 1KA centrom za pomoč). V primeru, ko imajo uporabniki napredne oziroma specifične lastne varnostne zahteve, priporočamo inštalacijo klasične 1KA, kjer pa mora uporabnik seveda sam poskrbeti za celotno postavitev in konfiguracijo strežnika.

Offline 1KA v osnovi deluje preko namestitve celotnega strežnika na uporabnikovo napravo, zato je zaradi potencialnih tehničnih zapletov primerna predvsem za testiranja in manjše projekte. Offline 1KA torej ni razvita kot posebna (mobilna) aplikacija,  tako kot npr. 1KA mobilna aplikacija (ki pa je namenjena kreiranju anket in ne zajemu podatkov). Zato je ne moremo primerjati z orodji, ki so bila razvita posebej za namene offline zajema podatkov na prenosnih napravah (npr. DroidSurvey, SurveyToGo).

1KA offline poteka na prenosni napravi povsem enako kot na strežniku, dodatna je le komunikacija naprava-strežnik.

Kako namestiti Offline različico 1KA na Windows anketarski prenosni računalnik si poglejte v priročniku.

Dodatne informacije: