Postopno reševanje pri vprašanjih tipa tabela

V zavihku 'UREJANJE' – 'Vprašalnik' lahko pri urejanju vprašanj tipa tabela – en odgovor izberemo možnost postopnega reševanja tabele, kar pomeni, da se bo respondentu vsako podvprašanje v tabeli prikazalo posebej. Respondent se bo na naslednje podvprašanje avtomatsko pomaknil s klikom na odgovor. Lahko pa se med podvprašanji pomika tudi sam, s klikom na puščico navzdol, puščico desno ali številko (odvisno od izbire tipa postopnega reševanja).  

Možnost vklopimo tako, da pri urejanju vprašanja tipa tabela na desni strani v zavihku 'Napredno' izberemo opcijo 'Postopno reševanje'.  Izbiramo lahko med tremi vodoravnimi in tremi navpičnimi tipi postopnega reševanja.

Možnost je priporočljiva predvsem v primeru izpolnjevanja ankete preko mobilnega telefona. V primeru, da pustite izklopljeno postopno reševanje, bo vprašanje pri reševanju preko mobilnega telefona avtomatsko prilagojeno v obliki 'vodoravno_3', kategorije se bodo respondentu postopno prikazovale, označene pa bodo v obliki vodoravne paginacije na dnu.

Na spodnji povezavi so primeri vseh tipov postopnega reševanja:

Primer ankete z različnim oblikami postopnega reševanja >>
 

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.