Dan spletnega anketiranja bo v četrtek, 26. septembra, na FDV, od 9h do 15h.

Po nadvse uspešnem prvem Dnevu spletnega anketiranja 2012 (DSA 2012) letos organiziramo DSA 2013. Nosilna tema je tokrat proces razvoja spletnega vprašalnika, kar je teoretično dobro razdelano področje, precej slabša pa je situacija v procesnem in empiričnem smislu. Faze razvoja in testiranja vprašalnika namreč potekajo v praksi na način, ki je slabo strukturiran in razmeroma neraziskan. Posebej so neizkoriščene možnosti, k jih nudi prenos tega procesa na splet, s čimer se drafti/verzije vprašalnika ne razvijajo več v tekst procesorjih (Word, Google Docs), niti se ne izmenjujejo več prek emaila. Obravnavane bodo administrativne poenostavitve, ki s tem nastanejo, predvsem pa nove možnosti analize procesa (parapodatki) ter optimizacije.

Gost iz tujine bo prof. Jon A. Krosnick, Stanford University, ZDA, član Ameriške akademije znanosti in umetnosti. Profesor Krosnick je eden vodilnih raziskovalcev na področju anketne metodologije, posebej internetnega anketiranja. V tem okviru bo imel pred tem, v torek 24. septembra 2013, na konferenci Methodology and Statistics, Ribno tudi plenarno predavanje "Choosing mode of data collection for surveys to maximize data quality". Vprašanja za interaktivno seanso s prof. Krosnickom 26. septembra 2013 na Dnevu spletnega anketiranja 2013 ob 10h lahko postavite tukaj >>.

Format DSA2013 bo podoben kot lani (DSA 2012), prvi del dogodka (9 - 11) je splošen in vključuje tudi interaktivno seanso s profesorjem Krosnickom, drugi del (11 - 12.15) je namenjen uporabnikom 1KA; tretji del (13.00 - 15.15) pa metodološkim vidikom izdelave spletnih anket.

Udeležba je brezplačna, zaradi planiranja in razporeditve prostorov pa je obvezna prijava (registracija).

<< Nazaj na DSA13 (26. 9. 2013)

1KA is free to use for basic users