fbpx Izpolnjevanje anket preko mobilnih naprav strmo narašča | 1KA
+
Ustvari anketo

Izpolnjevanje anket preko mobilnih naprav strmo narašča

1KA omogoča administratorjem analizo parapodatkov, kjer je mogoče analizirati tudi strukturo naprav, preko katerih so bile ankete izpolnjene.

Na naključnem vzorcu 1000 anket smo preverili trend izpolnjevanja anket preko mobilnih naprav. Od leta 2010, ko ni bilo še nobene, je v letu 2017 več kot tretjina anket (35 %) izpolnjenih preko mobilnih naprav.

Ostale naprave so iz raznih računalnikov, približno 10 % od vseh preverjenih parapodatkov anket pa je neidentificiranih naprav, med katerimi so lahko tudi mobilne, zato je delež izpolnjevanja anket preko mobilnih naprav lahko tudi večji.

V nekaj letih bo tako večina anket izpolnjenih preko mobilnih naprav. O podobnih trendih poročajo tudi druge platforme.

Ob tem bi uporabnike obvestili o novi možnosti izbire oblik za ankete na mobilnih napravah. Do vključno 2016 je bilo možno izbirati in prilagajati oblike za ankete na računalniku, z novo nadgradnjo (Januar 2017, version: 17.01.29) pa je v 1KA mogoče izbirati več oblik oziroma tem ankete za prikaz na mobilnih napravah. V prihodnjih mesecih bomo dodali tudi možnost lastnega dizajna oziroma prilagoditve oblike anket za mobilne naprave.

Več si poglejte v vsebinah Oblika >>