Izpolnjevanje anket preko mobilnih naprav strmo narašča

1KA omogoča administratorjem analizo parapodatkov, kjer je mogoče analizirati tudi strukturo naprav, preko katerih so bile ankete izpolnjene.

Na naključnem vzorcu 1000 anket smo preverili trend izpolnjevanja anket preko mobilnih naprav. Od leta 2010, ko ni bilo še nobene, je v letu 2017 več kot tretjina anket (35 %) izpolnjenih preko mobilnih naprav.

Ostale naprave so iz raznih računalnikov, približno 10 % od vseh preverjenih parapodatkov anket pa je neidentificiranih naprav, med katerimi so lahko tudi mobilne, zato je delež izpolnjevanja anket preko mobilnih naprav lahko tudi večji.

V nekaj letih bo tako večina anket izpolnjenih preko mobilnih naprav. O podobnih trendih poročajo tudi druge platforme.

Ob tem bi uporabnike obvestili o novi možnosti izbire oblik za ankete na mobilnih napravah. Do vključno 2016 je bilo možno izbirati in prilagajati oblike za ankete na računalniku, z novo nadgradnjo (Januar 2017, version: 17.01.29) pa je v 1KA mogoče izbirati več oblik oziroma tem ankete za prikaz na mobilnih napravah. V prihodnjih mesecih bomo dodali tudi možnost lastnega dizajna oziroma prilagoditve oblike anket za mobilne naprave.

Več si poglejte v vsebinah Oblika >>

 • 21
  Jan

  Izvedena je bila večja nadgradnja orodja za spletno anketiranje 1KA (verzija 19.01.18). Izvedenih je bilo veliko izboljšav obstoječih funkcionalnosti in implementiranih novih funkcionalnosti, razvitih v obdobju od oktobra 2018 do januarja 2019. 

 • 12
  Dec

  Naročniki lastnih namestitev orodja 1KA na lastnih strežnikih imajo sedaj na voljo namestitveni paket za nadgradnjo orodja 1KA na najnovejšo različico (verzija 18.10.27).

 • 07
  Dec

  Zadnja nadgradnja prinaša tudi pomembno novost: sedaj je možno vprašalnik, pripravljen v Wordovem (ali drugem tekstovnem) dokumentu, enostavno kopirati v 1KA.

 • 26
  Okt

  Z zadnjo nadgradnjo, ki je potekala v soboto, 27. septembra 2018, smo predvsem nadgradili zunanjo lupino spletnega mesta (tipske strani v responsive designu), kjer smo izboljšali izgled spletnega mesta na mobilnih napravah.

 • 26
  Sep

  Vabljeni k prijavi na MOOC (massive open online course), množični odprti spletni tečaj na temo spletnega anketiranja, ki bo izveden v sredini oktobra 2018. Tečaj, ki ga bo vodila dr.

 • 25
  Sep

  Z zadnjo nadgradnjo, ki je potekala v soboto, 8. septembra 2018, je bila izvedena večja prenova spletnega mesta 1KA. V celoti je bila prenovljena zunanja lupina spletnega mesta, tako postavitev tipskih strani (responsive design), kot tudi celotna barvna podoba in logotip 1KA.