PLENARNA PREDAVANJA


Razvoj metodologije spletnih anket in orodja 1KA – Dr. Vasja Vehovar

Predavanje bo podalo sistematičen pregled najpomembnejših novosti in trendov na področju spletnih anket. V drugem delu bodo predstavljene najpomembnejše novosti orodja 1KA: nadaljnji razvoj funkcionalnosti za podporo GDPR, možnost vstavljanja besedila iz programa Word, prilagoditev mobilnih anket, prenovljeni izpisi ter vizualizacija podatkov.

Praktični izzivi metodologije spletnih anket / Practical challenges in web survey methodology (Predavanje v angleščini) – Prof. Mick Couper

Prof. Mick Couper bo v uvodu podal kratek pregled stanja metodologije spletnega anketiranja in nekaj glavnih izzivov, pri čemer se bo osredotočil na mobilne ankete. V drugem delu bo odgovarjal na vprašanja. Vprašanje lahko postavite vnaprej TUKAJ, kjer si lahko ogledate že zastavljena vprašanja ali na samem dogodku.


SPOZNAVANJE ORODJA 1KA (Seminarji potekajo vzporedno.)


Sistematičen pregled glavnih funkcionalnosti 1KA – Gregor Čehovin

Seminar je namenjen informacijsko izkušenim uporabnikom, ki že imajo minimalne izkušnje z orodjem 1KA ali drugimi spletnimi orodji, in bi želeli pridobiti hiter ter celovit vpogled v nabor ključnih funkcionalnosti orodja 1KA. Na seminarju bomo sistematično pregledali vse najpomembnejše funkcionalnosti: tipe vprašanj, pogoje, oblikovanje vprašalnika, predogled in aktivacijo, objavo ankete in obveščanje, pregled podatkov, izvoz in uvoz podatkov, arhive, diagnostiko, statusno vrstico, osnovne analize ter kratek pregled naprednih modulov.

Napredne in nove funkcionalnosti 1KA – asist. Miha Matjašič in Katja Zrim

Seminar je namenjen udeležencem, ki so že seznanjeni z osnovnimi funkcionalnostmi 1KA in jih zanimajo napredne možnosti, kot so uporaba slovarja, naprednih pogojev, blokov, večjezične ankete, statistične analize podskupin, analiza kakovosti odgovorov itd. Pregledane bodo tudi glavne novosti v razvoju zadnjega leta (možnost uvoza anket iz Worda, deljenje poročil, javne povezave v živo, prenovljeni izpisi, prilagoditve mobilnih anket ipd.) ter napredne funkcionalnosti. Prav tako bomo predstavili napredne načine vizualizacije podatkov. 

Inštalacija, integracija, API in prilagoditve po meri – Peter Hrvatin

Seminar je namenjen organizacijam, ki jih zanimajo možnosti interne rabe sistema 1KA. V prvi vrsti gre za lastno inštalacijo ali lastno (virtualno) domeno, za vmesnike in integracijo z obstoječimi informacijskimi rešitvami, za izdelavo dodatnih rešitev po meri (npr. poročila po meri, posebni moduli) ter za uporabo protokola API, ki omogoča splošno povezovanje s sistemom 1KA. Prikazani bodo nekateri uspešni primeri tovrstnih integracij in nadgradenj.


 

1KA is free to use for basic users