Uporaba knjižnice pri kreiranju ankete

V zavihku Knjižnica (povezava je dostopna samo prijavljenim uporabnikom v 1KA) si lahko v podzavihku 'Javna knjižnica' (povezava je dostopna samo prijavljenim uporabnikom v 1KA) ogledate že pripravljene vprašalnike. Med vprašalniki najdete ankete, forme/obrazce, kvize ter pogoje in filtre. Te vprašalnike lahko kopirate in jih prilagodite svoji anketi. 

Pri urejanju vprašalnika je možno uporabiti knjižnico že ustvarjenih anket in vprašanj za kopiranje standardnih vprašanj in vprašanj iz predlogov anket v svojo anketo. V knjižnico pa lahko dodajate tudi svoja vprašanja in ankete in jih tako ponovno uporabljate.

1. Uporaba knjižnice za kopiranje anket

Pripravljene vprašalnike kopirate tako, da v 'Javni knjižnici' s klikom na 'puščico' pred imenom mape razprete želeno mapo in kliknete  na tri pike, desno od ankete ter izberete 'Kopiraj'. Poleg te možnosti se nahaja tudi možnost 'Predogled', kjer si lahko ogledate celoten vprašalnik. Ko anketo kopirate, jo lahko po želji prilagodite svojim potrebam.

Zavihek 'Moja knjižnica' vam omogoča, da vanj shranjujete svoje ankete in imate tako večji pregled nad njimi. V njem lahko na enak način kot v Javni knjižnici kopirate ankete, ki ste jih dodali v Mojo knjižnico. Postopek dodajanja anket pa je opisan pod zadnjo alinejo. 

2. Kopiranje vprašanj iz že obstoječih anket v lastno anketo

V zavihku 'UREJANJE' - 'Vprašalnik' se  'Knjižnica' nahaja v meniju levo (ikona v obliki knjige). 

  • Za kopiranje vprašanj v podzavihku 'Vprašanja' najprej s klikom na plus poleg imena mape odprete želeno mapo in nato kliknete na ime vprašanja, ki ga želite kopirati v svojo anketo (če pri tem le držite miško na vprašanju, brez da bi nanj kliknili, se vam bo pokazala vsebina vprašanja). Kopirano vprašanje se bo pojavilo na koncu vaše ankete.
  • Podobno lahko v podzavihku 'Ankete' najprej poiščete želeno anketo. S klikom na plus so vidna vsa imena vprašanj v tej anketi. Tudi tu vprašanja preprosto kopirate s klikom na izbrano vprašanje obstoječe ankete.

3. Dodajanje lastnih vprašanj in anket v knjižnico

V knjižnico lahko dodajate tudi lastna vprašanja iz svojih anket in pa lastne ankete. V zavihkih 'Vprašanja' in 'Ankete' pri urejanju vprašalnika se vam bodo na koncu pojavile dve mapi (Moja vprašanja in Moje ankete), iz katerih lahko vprašanja kopirate na enak način kot je opisan pod zgornjo točko. Dodajate lahko tudi svoje mape in jih preimenujete.

  • Vprašanja v knjižnico dodate tako, da v zavihku 'Moje ankete' izberete anketo, kjer se nahaja vprašanje, ki ga želite dodati v knjižnico. Nato odprete zavihek Knjižnica – modra ikona zgoraj desno v obliki knjige in poiščete želeno vprašanje v vaši anketi. Za tem kliknete na orodno vrstico vprašanja, pridržite miškin gumb in vprašanje prenesete v mapo Moja vprašanja tako, da ga spustite na imenu vaše mape.
  • Ankete, ki ste jih ustvarili, pa dodate v knjižnico tako, da v zavihku 'Moje ankete' poiščete izbrano anketo in na skrajni desni strani od imena ankete kliknete na tri pike in označite – 'Moja knjižnica'. Te ankete se nato pojavijo v zavihku 'Moja knjižnica' in v zavihku 'Knjižnica' – 'Ankete' pri urejanju vprašalnika, od koder lahko kopirate poljubna vprašanja iz te ankete v novo anketo.

 

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.