fbpx Vabilo: Dan spletnega anketiranja 2018 (torek, 18. 9.2018) | 1KA
+
Ustvari anketo

Vabilo: Dan spletnega anketiranja 2018 (torek, 18. 9.2018)

Dne 18. 9. 2018 bo na Fakulteti za družbene vede že sedmič potekal dogodek Dan spletnega anketiranja (DSA18), ki ga organizira Center za družboslovno informatiko (CDI), Fakulteta za družbene vede UL. 

Osnovni cilj strokovnega srečanja je posredovati znanje in izkušnje vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s spletnim zajemom podatkov (npr. pri poučevanju, raziskovanju, evalvacijah, prijavah in administrativnih procesih).

Dogodek organiziramo na Centru za družboslovno informatiko (CDI), Fakultete za družbene vede (FDV), Univerze v Ljubljani, kjer razvijamo tudi odprtokodno orodje za spletno anketiranje 1KA.

Program se bo pričel s kratkim pregledom trendov na področju spletnega anketiranja in tudi razvoja orodja 1KA (dr. Vasja Vehovar).

V plenarnem delu programa bo pravni strokovnjak dr. Benjamin Lesjak (Inštitut za pravne rešitve informacijske družbe Maribor) predstavil pomembne novosti na področju spletnega anketiranja in varovanja osebnih podatkov v povezavi z novo evropsko Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Program se bo nadaljeval s štirimi vzporednimi seminarji, med katerimi so trije tematski seminarji namenjeni različnim nivojem uporabnikov 1KA (tako začetnikom, kot tudi naprednim uporabnikom), ter metodološki seminar, kjer bodo predstavljene splošne smernice metodologije spletnega raziskovanja.

Dogodek je brezplačen, vendar je obvezna prijava na URL naslovu www.1ka.si/DSA, kjer so tudi vse ostale informacije.

Vljudno vabljeni!