Uspešna izvedba dogodka Dan spletnega anketiranja 2017

"Dan spletnega anketiranja" (DSA) je dogodek, ki ga Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko organizira že od leta 2012.

Vsako leto se dogodka udeleži čez 200 udeležencev. Ciljna publika je tako strokovna javnost kot drugi uporabniki spletnih anket, ki jih zanimajo najsodobnejši dosežki in trendi na področju metodologije spletnih anket.

Letošnji dogodek se je odvijal 21. septembra na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede. Glavna tema dogodka je bil pregled globalnih trendov spletnega anketiranja in deset let razvoja 1KA.

Dogodek je bil sestavljen iz treh sklopov interaktivnih seminarjev. Prvi sklop z naslovom Preliminarno seznanjanje z orodjem 1KA je bil razdeljen na dva seminarja: Sistematičen pregled glavnih funkcionalnosti (Gregor Čehovin in Miha Matjašič) in Napredne in nove funkcionalnosti (Marjana Vrh in Katja Zrim) za uporabnike 1KA in udeležence preteklih dogodkov.

Drugi sklop je bi namenjen osrednjemu metodološkemu predavanju, kjer je dr. Vasja Vehovar predstavil trende spletnega anketiranja in deset let razvoja 1KA.

V tretjem sklopu so bili izvedeni štiri seminarji. Dr. Barbara Brečko in Robert Šmalc sta predstavila evalvacijo pedagoškega dela v osnovnih in srednjih šolah, dr. Vasja Vehovar je predstavil evalvacijo pedagoškega dela v visokem in višjem šolstvu, Peter Hrvatin in Miha Matjašič pa sta predstavila inštalacijo in integracijo 1KA, API in poslovne prilagoditve aplikacije 1KA. V zadnjem seminarju sta Katja Zrim in Uroš Podkrižnik predstavila prilagoditev spletnih anket na mobilne naprave.

 

Uporabniki 1KA lahko dostopate tudi do gradiv posameznih seminarjev DSA 2017 >>

Več o dogodkih Dan spletnega anketiranja >>

 • 21
  Jan

  Izvedena je bila večja nadgradnja orodja za spletno anketiranje 1KA (verzija 19.01.18). Izvedenih je bilo veliko izboljšav obstoječih funkcionalnosti in implementiranih novih funkcionalnosti, razvitih v obdobju od oktobra 2018 do januarja 2019. 

 • 12
  Dec

  Naročniki lastnih namestitev orodja 1KA na lastnih strežnikih imajo sedaj na voljo namestitveni paket za nadgradnjo orodja 1KA na najnovejšo različico (verzija 18.10.27).

 • 07
  Dec

  Zadnja nadgradnja prinaša tudi pomembno novost: sedaj je možno vprašalnik, pripravljen v Wordovem (ali drugem tekstovnem) dokumentu, enostavno kopirati v 1KA.

 • 26
  Okt

  Z zadnjo nadgradnjo, ki je potekala v soboto, 27. septembra 2018, smo predvsem nadgradili zunanjo lupino spletnega mesta (tipske strani v responsive designu), kjer smo izboljšali izgled spletnega mesta na mobilnih napravah.

 • 26
  Sep

  Vabljeni k prijavi na MOOC (massive open online course), množični odprti spletni tečaj na temo spletnega anketiranja, ki bo izveden v sredini oktobra 2018. Tečaj, ki ga bo vodila dr.

 • 25
  Sep

  Z zadnjo nadgradnjo, ki je potekala v soboto, 8. septembra 2018, je bila izvedena večja prenova spletnega mesta 1KA. V celoti je bila prenovljena zunanja lupina spletnega mesta, tako postavitev tipskih strani (responsive design), kot tudi celotna barvna podoba in logotip 1KA.