0%
100%

Vprašalnik o digitalnem razvoju MOL

Mestna občina Ljubljana (MOL) pripravlja novo strategijo – Strategijo digitalnega razvoja Mestne občine Ljubljana. Z anketo, ki je pred vami, želimo izvedeti več o vašem odnosu do digitalnega razvoja. Ker nas zanimajo vaše želje in potrebe, vas vljudno prosimo, da rešite celo anketo, saj bo mnenje meščank in meščanov pomembno izhodišče priprave Strategije digitalnega razvoja ter s tem boljšega bivanja v Ljubljani za vse njene meščanke in meščane ter obiskovalce.

Več o anketi in digitalnem razvoju

Digitalni razvoj vključuje množico rešitev, ki temeljijo na inovativni rabi sodobne informacijsko komunikacijske tehnologije, katerih namen je omogočiti še bolj prijetno bivanje v mestu ter še bolj učinkovito in preprosto izvajanje mestnih storitev. Strategija digitalnega razvoja v središče postavlja zagotavljanje nadpovprečne uporabnikove izkušnje, česar pa ne more izvesti brez celovitega poznavanja potreb svojih meščanov, brez ustreznega izpopolnjevanja, opolnomočenja in razvoja javnih uslužbencev ter brez ustreznih in pravočasnih odločitev. Vaš doprinos je ključen in bo pripomogel k oblikovanju meščanom prilagojenih, sodobnih in digitalno podprtih mestnih storitev.

S pojmom digitalni razvoj mislimo predvsem na zbir orodij, ki tradicionalne (fizične) rešitve prenaša v digitalno (online) okolje. Preprost primer tega je javni promet v Ljubljani, kjer gre za fizični prevoz ljudi z avtobusi. Vendar pa v kombinaciji s spletnim/mobilnim nakupovanjem vozovnic, spletnim prikazovalnikom časa prihoda želenega avtobusa ter spletnega načrtovanja cele poti, ta storitev postane še bolj prijazna za uporabo. Digitalne storitve so vam vedno na voljo vselej, kadar je na voljo storitev in to že iz vašega žepa - z uporabo pametnega mobilnega telefona.

Priprava Strategije digitalnega razvoja bo zaključena v drugi polovici letošnjega leta, medtem ko se vsebina strategije nanaša na obdobje do leta 2030. Zato sta nam vaš prispevek in mnenje še toliko bolj pomembna.

Trenutno ste v testnem vnosu ankete!
Odgovori se bodo shranili in bodo posebej označeni.

Naprava:

Skoči na:

Testni vnos - podatki se shranijo in označijo kot testni.
OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>