0%
100%

Minimum in maksimum - Stran 1

Prikaz postopka, kako lahko s pogoji in kalkulacijami pri kategorialnih spremenljivkah določimo odgovor z največjo ali najmanjšo vrednostjo, nakar lahko na tej osnovi postavljamo dodatna vprašanja.

Seveda je potrebno biti zelo previden in koncentriran, da res vključimo vse možnosti, posebej v primeru, ko sta dve opciji ali več enaki in se moramo odločiti, ali bomo spraševali za vse, za prvo, za slučajno izbrano, ali morda sploh za nobeno.

Spodnji primer obravnava le maksimum za JABOLKA. Če imajo torej jabolka najvišjo oceno, se nato na naslednji pojavi dodatno podvprašanje za jabolka. Podobno se lahko naredi za ostalo sadje. Doda pa se lahko tudi dodatne pogoje (npr. minimum 3), obravnava situacijo, ko je več sadja ocenjeno z enako oceno, ko kakšno sadje ni ocenjeno ... Sedaj se dodatno vprašanje prikaže le v primeru, ko je ocena za jabolko večja od ostalih dveh (slive, hruške), pri čemer sta bili ostali dve ocenjeni (in ne prazni).

Navedite strinjanje s trditvijo, da vam je določeno sadje všeč.

Primer, ko so jabolka najljubša, slive in hruške pa so slabše od jabolk.

Sploh se ne strinjam Se ne strinjam Niti niti Se strinjam Povsem se strinjam
jabolka
hruške
slive

Trenutno ste v predogledu ankete!
Odgovori se ne bodo shranili v bazo!

Naprava:

Skoči na:

Omogoči komentarje in shranjevanje testnih podatkov

Predogled - podatki se ne shranjujejo.
OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>