0%
100%

Strategija turizma ŠKOFJELOŠKO: uvodni VPRAŠALNIK Občina Železniki

Spoštovani občani občine Železniki, spoštovani ponudniki, predstavniki javnega in nevladnega sektorja,

Škofjeloško predstavlja skupno območje občin Gorenja vas-Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri – oziroma kot pravi skupni znak destinacije: »Ena Loka, dve dolini, tri pogorja, neskončno zgodb”. 

V Razvojni agenciji Sora smo, v partnerstvu z vsemi štirimi Občinami in zavodi na območju, jeseni letos pristopili k pripravi skupne strategije turizma, s katero želimo oblikovati jasne razvojne in trženjske osnove za okrepitev pozicije naše skupne destinacije, s tem pa tudi vsake od štirih občin.

V proces želimo povabiti vse vas, ki na tem območju živite, tu ustvarjate oziroma v njem iščete prostor za rekreacijo in navdih. K strategiji smo pristopili na način, da jo gradimo od spodaj navzgor: da ocenimo stanje, izzive, priložnosti in ključne projekte za vsako od štirih občin, nato pa iščemo sinergije in se povezujemo na način, da smo skupaj močnejši na trgu, vidnejši in s tem uspešnejši. 

Zakaj nova strategija

Škofjeloško ima do konca letošnjega leta še aktualno strategijo turizma, ki je bila pripravljena v letu 2014. V tem času smo na območju močno presegli cilje – v letu 2013 so 4 občine opravile dobrih 15.000 prenočitev, v strategiji smo si postavili cilj podvojitve, a leta 2019 smo zabeležili več kot 63.500 prenočitev. A razlogov za nov skupen načrt je več.

Pred nami je nova finančna perspektiva; zato je pomembno, da natančno opredelimo vse ključne razvojne projekte. Ob tem se je v zadnjih letih zelo okrepil pomen destinacij – obiskovalec danes išče dobro organizirane, zaupanja vredne in varne destinacije in ne zgolj posteljo. Destinacijski zavodi imajo vse kompleksnejšo odgovornost upravljanja destinacije – a v osnovi moramo vsi delati za to, da razvijamo prijetno okolje za življenje, saj bo s tem tudi privlačnejše za obisk.

Nov izziv je prinesla pandemija, zaustavitev panoge in potrebo po krepitvi odpornosti. To lahko dosežemo zgolj skozi zelo osredotočeno delo na zeleni in butični ponudbi.

Želimo vaš pogled na prihodnji razvoj vašega kraja

Želimo vaš pogled, predloge in ideje za vaš kraj (občino), hkrati pa, da z nami podelite vaš pogled na skupno destinacijo Škofjeloško.  Prijazno vas prosimo za 15 (pa do 30 minut) vašega časa, za izpolnitev ankete v nadaljevanju. Večina vprašanj je pripravljena na način, da se zgolj odločate za oceno oziroma izberete odgovor (pri čemer imate vedno tudi možnost, da karkoli dodate), nekaj pa je zelo pomembnih odprtih vprašanj, kjer vas prosimo za vaš pogled in predloge.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vaš čas in sodelovanje. Vse dodatne komentarje in vprašanja lahko posredujete na Razvojno agencijo SORA - Turizem Škofja Loka (andreja.kriznar@visitskofjaloka.si), lahko pa se obrnete tudi na vaš Javni zavod Ratitovec Železniki (Gregor Habjan, direktor, gregor.habjan@jzr.si).

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>